AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el sector agroalimentari, posa a disposició dels pagesos una línia de préstecs de fins a 7.000 milions per fer front a l’impacte de la sequera en el negoci dels agricultors. El préstec Agroinversió té condicions preferents per ajudar a pal·liar la disminució d'ingressos provocada per la sequera, que s’haurà d’acreditar, amb una carència opcional d'un any, ampliable fins a quatre anys en cas de pèrdua total en cultius destinats a arbres fruiters, nogueres i arbres de fruita seca, oliveres o vinyes, entre altres. Perquè els pagesos puguin tenir recursos addicionals de liquiditat per fer front a aquesta campanya, els préstecs es podran tornar en terminis de temps més amplis: d’una carència opcional d'un any, ampliable fins a quatre anys en cas de pèrdua total dels cultius.

Segons ha informat CaixaBank, aquesta iniciativa és complementària de les mesures anunciades pel ministeri d'Agricultura, diverses comunitats autònomes i altres organismes públics, per pal·liar els efectes de la sequera en els camps de cultiu d’Espanya. A més, els clients comptaran amb l'assessorament de gestors especialitzats a tota la xarxa d'oficines de l'entitat, "la més extensa d'Espanya i amb més presència a petits municipis". Es tracta d'una xarxa de 1.152 sucursals AgroBank, la més gran del sector, totes amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on s'ubiquen.

A més d'aquesta iniciativa, AgroBank facilita l'accés dels clients a altres alternatives com les línies de l'empresa pública SAECA (Societat Anònima Estatal de Caució Agrària), que ofereixen un termini de fins a 15 anys amb carència opcional de fins a tres anys; préstecs de circulant de fins a cinc anys per afrontar les despeses i les pèrdues de la campanya; la possibilitat de rebre una bestreta de les indemnitzacions d'Agroseguro amb un termini de fins a sis mesos; i l'accés a les diferents línies d'assegurances agràries i ramaderes.

El director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, ha assegurat que “el sector agroalimentari és una peça clau a l'economia espanyola i els darrers anys ha demostrat la seva resiliència. Per això, en aquests moments complexos AgroBank reforça la proximitat i el compromís facilitant el finançament a agricultors i ramaders”.

El 2022, AgroBank va finançar al conjunt de la cadena agroalimentària amb 29.479 milions d'euros, fet que suposa un increment del 95,6% en comparació de l'exercici anterior, amb més de 510.000 clients agro, de manera que un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballen amb CaixaBank.