El Papa Francesc va prendre possessió del càrrec ja fa sis anys amb la voluntat de dessacralitzar el pontificat i apropar l’Església a les persones. Transformar la institució i que deixi de ser vista com un símbol “imperial o monàrquic”. Francesc vol ser el Papa del poble i per aconseguir-ho necessita que els catòlics no s’agenollin quan el veuen. Però la tasca del Papa per aconseguir que les persones religioses no concebin la seva figura com a una autoritat, sinó com un home que vol servir-los, de vegades és més feixuga del que voldria.

papa francesc efe

EFE

Francesc era ahir a la tarda a la localitat italiana de Loreto, a Ancona. El vídeo de la seva trobada, al santuari que hi ha al municipi, amb un grup de veïns del poble, ha esdevingut viral. Els feligresos fan una filera i s’apropen al Papa per fer-li una reverència i un petó a l’anell del Pescador. Però Francesc no vol que ningú li reti pleitesia i cada cop que algú intenta fer un petó a l’anell papal, retira la mà amb força, incòmode. Les imatges de la “cobra” del Papa s’han convertit en un fenomen a la xarxa.

Unes imatges que a alguns catòlics els resulten violentes, però que des de l’Església s’han afanyat a explicar. El Papa no vol que els catòlics interpretin que porta l’anell com a símbol d’autoritat i considera que besar les seves joies és un gest de submissió que cal erradicar de manera definitiva.