Una de les mesures més controvertides contra la propagació del coronavirus protagonitza un dels darrers sense sentits del panorama legal espanyol. Un jutge de Madrid ha anul·lat la prohibició de fumar en espais públics si no es respecta la distància de seguretat. La norma s'havia escampat pels diferents territoris de l'estat espanyol, però ha quedat sense efecte a la capital, ja que la considera com a una vulneració dels drets fonamentals dels ciutadans, argumentant que no hi ha estat d'alarma que justifiqui la prohibició.

tabac fumar terrassa a coruña - efe

Tabac - EFE

Molts ciutadans, de fumadors i no fumadors, van acceptar la normativa i la saludaven. Una mesura beneficiosa no només en temps de pandèmia, i que estalvia fums, nicotina i substàncies gens saludables a la població, a banda de lluitar contra el tabaquisme. Vet aquí, però, que el criteri d'aquest magistrat madrileny ens torna a la casella anterior, cosa que ha provocat incredulitat i moltes crítiques. Una d'elles és la de Jordi Cruz, el presentador català que es va fer molt cèlebre amb el programa 'Art Attack'. Cruz no s'ho explica i pinta la cara als tribunals espanyols: "¿Fumar y poner en riesgo a los que tienes alrededor es un derecho fundamental?". La reflexió arrasa a les xarxes i són milers els que l'aplaudeixen.

Jordi Cruz mascareta @jordicruzperez

Jordi Cruz mascareta @jordicruzperez

Els jutges espanyols, els mateixos que engarjolen demòcrates per posar urnes o persegueixen rapers, han canviat la toga per la bata blanca: ara fan política sanitària i tomben mesures saludables. Així ens va.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat