Es fa difícil posar un número a la gran quantitat d’estafes d’internet que suplanten la identitat de famosos i corren a través de la xarxa. Susanna Griso, Jordi Cruz, Pablo Motos… són alguns dels personatges televisius que han denunciat haver estat víctimes d’aquest tipus de paranys: els ciberdelinqüents fan servir les fotos dels famosos per a promocionar falsos negocis. El darrer perjudicat, el periodista Joaquín Prat.

joaquin prat telecinco

Mediaset

El presentador d’El programa del verano de Telecinco (la versió estival d’El programa de Ana Rosa mentre la periodista està de vacances) apareix en una publicitat fraudulenta que anuncia: “La última inversión de Joaquín Prat asombra a los expertos y aterroriza a los grandes bancos”. Es tracta d’una falsa entrevista en la qual fan veure que el presentador s’ha forrat invertint en Bitcoins, la criptomoneda per excel·lència.

estafa joaquin prat

estafa joaquin prat telecinco

Mediaset

L’enganyifa ha arribat fins al punt que el mateix Joaquín Prat ha advertit per televisió: “Es una auténtica tomadura de pelo”. Des del seu programa de Telecinco, el presentador s’ha encarregat de desmentir aquesta falsa publicitat, amb missatge pels estafadors inclòs: “A todos los que están mandando esta publicidad falsa y engañosa: estáis denunciados”.