Potser heu vist l'anunci mentre utilitzàveu alguna xarxa social o simplement, en navegar per Internet. Un requadre, amb aspecte d'una noticia qualsevol d'un mitja de comunicació "seriós", en la que ens descobrien el secret millor guardat de celebrities com Jesús Quintero, Antonio García Ferreras, Sergi Arola o un encara més proper, com el cuiner i presentador de Masterchef Jordi Cruz. Un secret suposadament milionari, o millor dit, el secret que els ha convertit en fastigosament rics: Una eina informàtica per operar al mercat financer amb criptomonedes com els Bitcoins: "La última inversión de Jordi Cruz asombra a los expertos y aterroriza a los grandes bancos". No cliqueu, és una estafa amb majúscules.

Estafa Jordi Cruz Maldito Bulo

Maldito Bulo

Segons l'estafa que circula al web, el xef català va explicar a Pablo Motos El Hormiguero aquest miraculós mètode per fer-nos rics en molt poc tempsUna fal·làcia, ja que el cuiner mai no va parlar d'aquesta eina informàtica, anomenada Bitcoin Trader.

Jordi Cruz Pablo Motos Antena 3 

Antena 3

El relat dels estafadors assegurava que Cruz va arribar a ensenyar a Motos el seu telèfon mòbil, on es podien comprovar els enormes guanys (imaginaris) acumulats gràcies a l'esmentat producte. La realitat és diametralment diferent, i l'única cosa que fa l'aplicació és quedar-se amb les teves dades personals i amb 200€, que són requerits per poder entrar en aquest selecte i lucratiu club d'inversors. 

Jordi Cruz estafa Maldito Bulo

Maldito Bulo

La de Jordi Cruz és una nova mostra de les tècniques utilitzades pels delinqüents que hi ha darrere d'aquestes pràctiques, que acostumen a utilitzar famosos per enganxar les seves víctimes. S'ha registrat casos de persones que han arribat a perdre més de 20.000€ amb estafes similars. Per cert, que la imaginació dels lladres no es queda aquí, ja que sovint fan servir fotografies de persones anònimes (models d'agència, en la gran majoria), per passar desapercebuts i continuar cometent les malifetes.