"¿Qué pasa troncos?". Així comença el vídeo de comiat d'Alejandro León, àlies Jandro Lion, el policia nacional que ha fet del seu canal de Youtube la principal arma propagandística del sindicat Jusapol per, teòricament, aconseguir l'equiparació salarial dels cossos policials espanyols. I diem teòricament, perquè en la pràctica els seus vídeos s'han fet famosos per una altra raó: bàsicament, per escopir contra independentistes, partits polítics, col·lectius, periodistes, etcètera. Va ser molt comentada la gravació on amenaçava d'assassinar MENAS amb una navalla que li havien regalat, un dels seus hits més nauseabunds. Bé, doncs com tot a la vida, el recorregut de Jandro al sindicat policial ha acabat, i abruptament, per discrepàncies amb la direcció de la organització. Tal i com havia publicat aquests dies, "Jusapol está mosqueado conmigo". Un enuig motivat per la incontinència verbal del personatge, declarat simpatitzant de VOX, cosa que no fa gràcia al col·lectiu, suposadament apolític. Aquest era el vídeo que anunciava les turbulències amb els seus aliats i companys de viatge. 

Jandrolion navalla @fonsiloaiza

Jandro Lion navalla assassinar MENAS @fonsiloaiza

Les diferències entre Jandro i Jusapol no només no s'han suavitzat, sinó que han acabat propiciant la seva sortida com a altaveu de les reivindicacions dels policies. I ho ha compartit amb les xarxes, trist, plorós, entre gemecs. El poderós lleó ha mutat en "lindo gatito", un cadellet emocionat, que es desfà en abraçades i salutacions, que agraeix els regals que li ha enviat el seu fandom, que porta al cor "el cariño y el amor" que ha rebut. Entendridor. Diu que s'ha sentit sol, i que per això plega, per "abrazar a mi mujer y mis hijos". Això sí, recorda que tot i abandonar la representació de les exigències del sindicat, seguirà comptant amb la protecció jurídica del seus excompanys. Dada important. "La família Jusapol" no el deixarà tirat, vaja. Jandro s'ha emocionat molt en un moment determinat, quan demanava disculpes. A qui? A tots els que ha insultat, difamat o amenaçat des de la seva poltrona youtuber? No, home, no. Només a la seva colla. La resta que s'hi posi fulles. Tot i que, ben mirat, no importa: són milers els que respiren alleujats amb la seva desaparició de la primera línia. 

Jandro Lion retirada 2 @jandrolion

Jandro Lion retirada @jandrolion

"La última noche que me tiro hasta las tres de la mañana con disgustos, con el estómago del revés". Home, doncs ho tenies fàcil. No haver-te ficat en aquest vaixell. Però en fi, que no et trobarem a faltar. "Hasta luego, tronco".