Segur que recorden el cas: la denúncia de tres sindicats policials de Mossos i una associació de comandaments contra l'Està Passant de TV3 per un gag que carregava contra l'actuació de la policia catalana durant les mobilitzacions post-sentència al Procés. La Fiscalia va acceptar la tesi dels denunciants, investigant el programa de Toni Soler per un presumpte delicte d'odi i discriminació. Es van sentir molt ofesos en veure un gos, un bull dog, disfressat de policia durant una intervenció sarcàstica de Magi García: deien que "la idea d'anomenar gossos als policies no és nova" i que la van utilitzar "cercles paral·lels a ETA" contra la Guàrdia Civil. Bé, doncs ens agradaria molt saber com s'han pres la salutació de bon matí de la Benemèrita a les xarxes socials. Sí, el protagonista és un gos. El mateix bull dog. Aquest, però, amb uniforme oficial del cos armat. Quina gràcia. O no. 

toni soler gos esta passant

Toni Soler gos Està Passant TV3

Gos Guàrdia Civil det @guardiacivil

Gos Guàrdia Civil @guardiacivil

El "gos picoleto" és molt bufó, no li falta detall. Gorra amb escut, samarreta "verde que te quiero verde" amb serigrafia de la Guàrdia Civil i les típiques ulleres d'aviador. Molt bé. És la mascota de la institució. Se senten tan identificats que, fins i tot, el consideren un més de la tropa. De fet, la tropa es compara amb el gos. Almenys asseguren que aquesta és la seva cara quan es lleven a les 8 del matí. Cara de gos. "Uff. Despertar...todavía miércoles...las ocho...No nos extraña que se te quede esta cara...a nosotros tambien...pero todo mejorará". Són molt creatius. Mags de l'humor (que no de l'ortografia). Però tots els gags amaguen veritats com catedrals: en aquest cas, que gossos i guàrdies civils són igual de mandrosos. Com a mínim. La imaginació de cadascú afegirà més similituds. La xarxa no s'oblida de recordar la particular sensibilitat dels policies quan algú els ridiculitza. Però és clar: aquest algú no és TV3, el dimoni

Toni Soler Jair Dominguez GC TV3 

Toni Soler Jair Dominguez TV3

Seguirem atents a les piulades dels cossos policials, a veure si continuen amb la seva repassada al món animal. El repertori a disfressar és important. El community manager tindrà feina. Els fiscals, també, però perseguint l'humor dels dolents ('catalufos', és clar).