Les festes de la Mercè no només són notícia pels apunyalaments i els botellots de cada any, sinó aquesta vegada també per una imatge surrealista que ha mostrat Betevé, la televisió de Barcelona, durant la seva retransmissió. La cadena televisiva ha decidit, com sempre, fer una cobertura de les festes de la ciutat comtal al detall. Des d'un plató exterior improvisat i gràcies a un paraigua, Betevé ha ofert en directe alguns dels concerts inaugurals de les festes. El que no podien preveure els operadors de càmera ni els realitzadors és el que acabaria passant: un fet sense precedents.

Concert La Mercè, ruixat
Concert La Mercè, ruixat

I és que en plena retransmissió, una dona trans interrompia el concert i feia una cosa surrealista. Amb molt mal gust, aquesta dona prenia el protagonisme amb un micro i, alhora que deia algunes reverberacions, es treia part de la seva roba més íntima per mostrar els seus òrgans genitals. Vist que ningú no la reduïa i la seguretat gairebé que feia cas omís del fet televisat, la protagonista de l'incident anava més enllà i ara mostrava els seus pits al descobert a tot el públic. Una actuació lamentable que, després de més de 20 segons, va ser aplacada pels membres de seguretat. Per fer-se'n creus.

La gent que estava veient el concert en persona al·lucinava amb el que acabava d'ocórrer davant dels seus nassos, però pitjor era la reacció dels televidents. I és que BETEVÉ va actuar fora de temps. Va mostrar la peripatètica escena i després, ja a deshora, van llançar unes imatges que, segons un usuari, dataven de La Mercè de 1958. "Estan posant una Mercè de 1958. Estic escoltant els crits a la Unitat Mòbil des d'Acapulco", ironitza un tal Rubén. I és que tenia tota la raó: segur que a l'UM va passar de tot. Ni es podien imaginar que un concert descafeïnat amb una pluja pròpia de l'Arca de Noé acabés d'aquesta manera.

Betevé decideix tornar a emetre

Després de llançar durant uns quants minuts aquestes imatges que se suposa que són de fa més de 60 anys, la presentadora del programa especial tornava al directe fent veure que no sabia de què anava la pel·lícula. "Sap greu per La Élite (el nom de la companyia musical). No sabem bé quin ha estat l'incident, però suficient perquè aquest grup hagi decidit parar", expressava la conductora tot i saber que els televidents havien presenciat on air el lamentable circ d'aquesta dona trans passejant les seves parts íntimes del dret i del revés. Si és que no hi ha res pitjor que prendre per ximple l'audiència...