Alfredo Canteli és el nom de l'alcalde d'Oviedo, la capital d'Astúries. És del Partit Popular, i es nota. Especialment per un detall compartit pels peperos d'arreu de la península: tenir una barra sideral i practicar la catalanofòbia més patètica, gratuïta i poca vergonya. Fa temps que Catalunya i Barcelona s'han convertit en la muleta de la caverna per esgarrapar vots, sortir a les fotos dels diaris i, ara també, espolsar-se responsabilitats del que passa al seu voltant. Perquè a Canteli els 900 quilòmetres que separen la seva ciutat de la capital de Catalunya l'importen un rave. Tampoc sembla tenir gaire respecte per la decència política i el respecte als ciutadans que viuen a Barcelona, una ciutat que reivindiquen com espanyola quan els interessa. Si no, és un niu de rates separatistes i un escenari de violència, on els menors estrangers escampen el caos i la violència. Ara bé, que diu Canteli si la inseguretat ciutadana té lloc als carrers de la capital del principat?  Que això són casos aïllats, perquè "esto no es Barcelona".

Canteli s'ha tret de sobre d'aquesta forma grollera i cínica a tots aquells conciutadans que li demanaven explicacions per l'agressió i el robatori a un senyor de 50 anys a mans d'un grup de joves. S'ha quedat be tranquil, i segur que els seus fans li riuen la gràcia. A Catalunya ens hem convertit en l'abocador dels problemes espanyols, i tot s'hi val. Afortunadament, però, a Astúries i a la resta de l'estat no només hi ha ultres i polítics incendiaris. També ciutadans que no compren aquestes porqueries. "Un bozal, por favor", li han dit, i la veritat és que no li hagués sobrat.

Alfredo Canteli alcalde Oviedo Europa Press

Alfredo Canteli alcalde Oviedo Europa Press

Apa, Canteli, dedica't al benestar dels teus ciutadans i deixa de posar en marxa el vergonyant ventilador de l'espanyolisme menys empàtic ni compassiu. Segur que, si t'hi poses, trobes un munt de coses que podries fer per millorar la vida i la seguretat de la teva ciutat. I no, tens raó. Oviedo no és Barcelona. Igual que Melilla tampoc és Tombuctú. Ta llueu, 'amic'.