És matemàtic: una publicació de prestigi internacional parla en termes positius de Barcelona o Catalunya i l'espanyolisme s'inflama indignat. Ha tornat a passar, en aquesta ocasió amb la revista especialitzada en viatges 'Traveller', que està rebent de valent a xarxes per haver gosat col·locar la capital de Catalunya en el top ten de les ciutats del món per traslladar-se a viure-hi. Concretament, la situen a la setena posició, mentre que Madrid ocupa la dissetena. Deu esglaons de diferència que han caigut com una bufetada molt dolorosa al 'corazoncito' dels patrioters militants, que tenen d'altres adjectius per definir Barcelona: niu de separatistes, espantaempreses, barricada gegant, ciutat de catanes, abocador d'escombraries, pessebre infecte, escorxador de castellanoparlants... Precisament com algunes de les reaccions (o pitjors) que es poden llegir a les xarxes, arran del rànquing de la revista. 

Turistes Parc Güell Europa Press

Parc Güell Barcelona Europa Press

"¿Cuanto han pagado los independentistas para colocarla ahí?", es pregunten escandalitzats el patriotes ibèrics a partir de les conclusions de l'estudi, que recull les impressions dels expatriats residents a la ciutat i que recomanen viure mudar-se a Barcelona. Destaquen el clima, la sanitat, l'oferta d'oci, i expliquen que 3 de 4 enquestats se senten com a casa i que troben molt fàcil adaptar-s'hi a la cultura i costums locals, entre d'altres qüestions. Massa informació pel processador dels excitats 'españolazos', que reparteixen a tort i a dret mentre imaginen caixes de resistència indepes per subornar la publicació. Sideral.

barcelona vista skyline sagrada familia - walkerssk pixabay

Barcelona walkerssk pixabay

La capital de Catalunya no serà perfecte, i tot és millorable, cert. Però també té les seves virtuts: amagar-ho desemmascara haters interessats. Per a tota la colla que encara es grata per la coïssor, un consell: o deixen de llegir la revista, o que no es mudin a Barcelona. En tots dos casos, hi ha un grup nombrós de gent que ho agrairà.