El community manager de l'Ajuntament de Barcelona s'ha cobert de glòria aquest matí, dissabte, 27 de juliol. Mentre que a la ciutat queia el diluvi universal, l'encarregat de les xarxes del consistori feia el ridícul més absolut, alertant-nos... de la calor: "Quina calor!  Combat les altes temperatures a les deu #platgesBCN o a les 14 piscines municipals de la ciutat". Si home/dona, no pateixis que ho estem combatent de valent. Amb paraigua, impermeable, "katiuskes" i una canoa. "Banya't de manera segura", ens recorda. Ben pensat, hauria d'haver dit: "Segur que et banyes". El tuit, fet a les 12 del migdia, contrastava una miqueta amb el que passava als carrers a la mateixa hora. Això és el que hem vist des de la finestra d'En Blau:

Que el responsable de les xarxes del govern Colau-Collboni (i Valls) s'ha agafat el dissabte de festa, és tan cert com que la tempesta que descarrega sobre la ciutat és de les grosses. És el problema de programar els tuits i estirar el cap de setmana. Millor dit, el problema de programar i oblidar-se de tema. Han estat pocs els que s'han adonat a xarxes, però la incredulitat era evident.

Una hora més tard, algú (no sabem si el mateix meteoròleg/community manager, o la pròpia Ada Colau), "rectificava" a través dels bombers, alertant de la fortíssima pluja. Però ja era tard. I ho feien quan la tempesta començava a afluixar.

Ni les alertes del servei català de meteorologia, ni les previsions que parlaven de l'abaixada de temperatures i possibles pluges, ni els núvols que ens acompanyaven des de la passada nit... ni tan sols l'evidència del diluvi mirant per la finestra. L'ajuntament diu que fa sol, calor, i que ens refresquem a la platja o la piscina. I punt. "Sí, senyor, a les seves ordres". Què serà el següent? 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat