La covid, la punyetera covid, sempre emprenyant i complicant-nos l'existència. El virus és un perill, una molèstia, un convidat no volgut que fa temps que hauria d'haver fotut el camp. Però vaja, que portem dos anys de malson i no hi ha manera. Va saltant d'onada en onada, de variant en variant, de vacuna en vacuna. I no aconseguim dominar-ho del tot. La gran majoria ens protegim, ens cuidem, intentem minimitzar les possibilitats de contagi. Però malauradament i com tothom en sap i pateix, no ens en sortim. Ara bé, continuarem batallant fins acabar amb ell: paraula.

S'ha dir, però, que la malaltia associada al coronavirus no és pas l'única possibilitat d'acabar a urgències per la pandèmia. Hi ha alguns efectes col·laterals insospitats, però que s'han de tenir en compte perquè a la mínima, si et despistes, has begut oli. I si no que li demanen a l'equip dels butlletins de Ràdio Nacional d'Espanya​, i que ha compartit el programa 'Gente Despierta': algú no va fer honor al títol de l'espai, i va provocar un moment molt delicat en ple directe. Tot va passar quan Sandra Urdín, una de les seves periodistes, acabava una intervenció, es posava la mascareta i abandonava l'estudi. Abans però, feia una aturada fatal.

Sandra Urdín radio RNE

La periodista Sandra Urdín, moments abans de causar l'accident en directe / RNE

Un altre periodista i locutor, Carlos Núñez, continuava oferint informacions des del micròfon de la ràdio pública espanyola, quan per la seva dreta se li acostava l'esmentada Sandra. No sabem exactament què volia fer, però la mala sort va fer que empenyés la mampara que separa els periodistes i que se suposa ajuda a evitar els contagis en aquests petits espais tancats. De cop i volta la mampara va a terra o millor dit, a sobre d'en Carlos, impactant-lo en el cap. L'escena és aquesta. I l'ensurt, de campionat.

accidente Carlos Núñez y Sandra Urdín RNE

La mampara impactant sobre el cap del periodista Carlos Núñez / RNE

La mateixa "autora" de l'accident va actuar ràpid retirant la pantalla del cap del seu company de ràdio, i afortunadament sense haver-li causat cap trau ni ferida de consideració. Es va salvar de miracle, la veritat. Això sí, la professionalitat d'en Carlos, la víctima, és digna d'elogi: va continuar amb el directe com si no passés res, tot i que a punt de patir un atac de riure. Segurament els oients no es van assabentar de l'incident, però si els teleespectadors de l'espai, perquè s'estava emetent per Internet. La prova del delicte, vaja. La xarxa es pixa de riure, amb el propi Carlos com a principal animador de les converses a Twitter.

estudio RNE accidente

L'estudi de la ràdio després de l'accident / RNE

Protegir-nos de la covid? A favor. Protegir-nos d'allò que ens protegeix de la malaltia? Cada cop és més necessari.