Si tens pensat viatjar a la Xina, una de les destinacions més recomanades són les muntanyes de Huang Shan, les “muntanyes grogues”. Aquesta serralada de muntanyes és considerada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, conté 77 pics que superen els 1.000 metres d’altitud i es troba a uns 400 quilòmetres de Xangai, a la regió d’Anhui.

Huang Shan és popularment coneguda per l'escenari que genera la particularitat de la forma de les muntanyes i el fet que hi creixi vegetació fins als 1.800 metres. És una de les principals destinacions turístiques del país, visitada sobretot per turisme intern. T’expliquem com arribar-hi des de Xangai

huang shan nuvols

Com arribar a Huang Shan des de Xangai

La millor opció és agafar un tren de l’estació de Hongqiao Railway Station de Xangai que et porti fins a Huang Shan North Station. Tindràs diverses opcions de trens, més ràpids, més lents i de diferents preus. De mitjana, et costarà al voltant de 25 euros i tardaràs dues hores i mitja. 

Elaboració propia, My Maps de Google Maps

De Huang Shan a Tangkou: taxi o autobús? 

Un cop arribis a l’estació de Huang Shan, és possible que el mapa en línia et recomani agafar un taxi perquè l’estació es troba allunyada de la ciutat i a uns 30 quilòmetres de les muntanyes. Pots agafar un taxi o arribar-hi amb un autobús. Sortint de l'estació de trens, a mà dreta travessaràs una passarel·la que et durà al lloc d'on surten els autobusos. Des d'aquí podràs arribar a l’estació d’autobusos de Tangkou, una localitat que es troba al costat del peu de les muntanyes.

És recomanable fer aquesta ruta durant la tarda per poder fer nit a Tangkou i l’endemà aixecar-se aviat per pujar a les muntanyes. L’estació d’autobusos és al mateix lloc on es compren les entrades per pujar a la muntanya, amb l’opció de fer-ho amb telefèric o caminant

El telefèric puja durant 12 minuts més de 1.000 metres i el preu són 100 iuans (12 euros), que hauràs de sumar als 100-150 iuans que et costarà entrar (al voltant dels 15 euros) al parc natural. Pujar caminant són unes quatre hores.

huangshan teleferic

És recomanable aixecar-se al voltant de les sis del matí, més si hi vas en cap de setmana: pot haver-hi cues de fins a una hora. Un cop a dalt, podràs aconseguir un mapa que et donaran els responsables de l'entrada al parc i que t'indicarà els pics més impressionats. 

Per baixar de la muntanya tens dues opcions: fer-ho pel mateix lloc per on has vingut o creuar-la sencera, on hi ha una segona ruta amb telefèric. 

huang shan escales

Moure’t per la muntanya serà fàcil però dur, t’esperen desenes i desenes d’escales, amb pics amplis i amb distància entre ells. Gaudeix, perquè estaràs tocant els núvols!  

Si estàs pensant a visitar el país, et donem cinc consells bàsics per viatjar a la Xinaels monuments que no et pots perdre de Pequín i què veure durant la teva visita a Xangai.