Xavier Sardà ho ha aconseguit. Per primer cop, la nova aposta de TVE Catalunya per competir amb TV3 se'n surt. El debat en català de La 1, Obrim fil, ha fet bona audiència i amenaça el liderat de TV3. Aquest dijous ha fet un esplèndid 11% d'audiència i és la segona opció del prime time només superat pel primer Persona infiltrada a TV3. Durant la repetició del programa de Torné , Sardà va ser líder total a Catalunya. Ha fugit de la temàtica del procès, que el va ensorrar d'audiència, i tracta el coronavirus.

sarda oriol mitja TVE

Xavier Sardà lidera amb Oriol Mitjà, TVE

Oriol Mitja Susanna Griso

Susanna Griso amb Mitjà, Antena 3

El pobre dr. Oriol Mitjà està espremut a la TV. El mateix dia apareix al matí amb Susanna Griso i a la nit amb Sardà. Mateixa camisa, mateixa habitació i mateixa diagnosi: està la cosa fotuda. Sardà és millor que Griso i li fa la pregunta que tots pensen: "Doctor Mitjà, aquest Nadal amb qui estarà vostè? No pot estar amb més de sis persones". Mitjà somriu, per fi una pregunta normal: "No sé com anirà la cosa. Si haig d'escollir sis persones ho faré. Tinc una família gran. Els trobaré a faltar.​ Què hi farem". Contra els sopars d'elits madrilenyes de 150 persones, els Mitjà seran sis.  Incloent-hi la seva parella, Sergi.

mitja tv3 1

Sergi i Oriol a casa seva, TV3

Que Xavier Sardà és diferent fent un debat ho demostra l'última pregunta: "Vostè, com a metge, a la senyora Ayuso n'hi hauria prou amb medicació ambulatòria o se l'hauria d'ingressar". Mitjà: "A certes persones els cal molta medicació". I Sardà remata "En qui està pensant, en els d'ERC?". Oriol Mitjà i les decisions d'Ayuso: "Hi ha despropòsits gegantins".

sarda tve

Xavier Sardà acomiada el programa, TVE

Al gener Mònica Terribas comença el seu debat a TV3, Nexes. Sana competència. Dos grans debats socials i polítics a la TV de Catalunya i en català. Sardà sap que molesta a TV3 fent la competència i s'acomiada críptic: "La setmana que ve tenim intenció de seguir fent aquest programa. Si ningú ho evita, serem aquí".