Nova entrega del debat social que cada dijous al vespre presenta i dirigeix Xavier Sardà a TVE en la seva desconnexió per Catalunya. Obrim fil ha abordat aquesta setmana una pregunta: Cap a on va Catalunya?. Per fer-ho, el periodista s'ha envoltat d'una farcida nòmina de convidats de primer nivell, alguns, marcadament independentistes com Antonio Baños o Cristina Sánchez Miret. D'altres, de marcada militància constitucionalista, com Joan Ollé o el mateix moderador. I d'altres, com Núria Ribó o Josep Cuní, que admetia que "Ningú sap què sóc jo. T'asseguro que ni la meva dona. Perquè jo no ho sé. Ho diré clarament: a mi no em sap greu que hi hagi un moviment independentista, ho celebro. El que espero és que em convenci i no ho està fent. Saps per què? Perquè es passa tot el dia pendent dels altres en lloc de parlar d'ells mateixos".

obrim fil catalunya

'Obrim fil' (TVE)

cuni obrim fil

Josep Cuní a 'Obrim fil' ​(TVE)

Joan Ollé ha adoptat el que s'esperava d'ell, el paper d'algú que repudia de tot el que tingui a veure amb l'independentisme. El director teatral ha parlat amb la seva condescendència habitual quan es refereix a una Catalunya que ell no vol veure ni en pintura. "Llum al final del túnel?", pregunta Sardà. Resposta apocalíptica d'Ollé: "Sí, però tinc molta por que sigui un tren que vingui de cara. Això acabarà... la vida és una comèdia que acaba tràgicament. Jo no sóc optimista, perquè no crec que la raó domini els actes"

olle obrim fil

Joan Ollé a 'Obrim fil' ​(TVE)

"Jo veig llum. I aquesta llum, té cares, que és la gent, el poble de Catalunya. La gent ens portarà a la república catalana", intervé un altre convidat, el cantautor, músic i showman Gerard Sesé. Ollé: "Jo sóc part del poble català?""I tant", diu Sesé. I Ollé: "No. Molta gent que votarà el mateix que tu votaries diuen que el poble català està perfectament acotat a la mateixa gent que flipa veient TV3. Hi ha una frontera molt sibil·lina. Quan es diu 'el poble català', sona a wagnerià i a èpiques que a mi em remouen els budells... El 'poble català' és molt perillós, creu-me. El 'poble català'! Quina por!". No ha estat l'única topada entre tots dos: "Tu ets politòleg? I vas aprovar?... Collons!", li diu Ollé a Sesé. Intervé Baños: "Tots vosaltres, no només sou poble català... Sou notables del poble català". Ollé: "A mi m'agradaria que l'independentisme fos seriós".

olle obrim fil sarda sese

Gerard Sesé, Joan Ollé i Xavier Sardà a 'Obrim fil' (TVE)

No ha estat l'única frase marca de la casa d'Ollé. "Tu has sentit el senyor Heribert Barrera i Núria de Gispert? Tu has sentit algun polític espanyol, es digui Aznar o Casado, fer les expressions xenòfobes que aquests senyors s'han tret sistemàticament de la mà? Però com que són 'grans patriotes', se'ls hi pot perdonar, oi?". O una altra sobre TV3: "Jo no miro TV3. Jo la vigilo"