Oriol Mitjà, aquest dijous al matí a Espejo público. L’epidemiòleg català ha estat entrevistat al programa de Susanna Griso quan encara ressonen les seves crítiques a la gestió que Alba Vergés i el Departament de Salut han fet de la Covid-19. En declaracions a TV3 i Catalunya Ràdio, fa un parell de setmanes, va  dir sobre la consellera que “li falten coneixements en medicina i li falta humilitat per escoltar els experts que en saben” i que “centenars de morts es podrien haver evitat si no hagués estat per polítiques governamentals fluixes”. Al matinal d’Antena 3, aquesta vegada el metge de l’Hospital Germans Trias i Pujol s’ha mossegat la llengua... a mitges.

Oriol

Oriol Mitjà, aquest dijous a Espejo público | Antena 3

Després d’haver deixat ben clar, en diverses ocasions, què en pensa de les mesures adoptades contra la pandèmia per part de la conselleria de Vergés, Griso volia que Mitjà opinés ara de la gestió que n’ha fet el govern espanyol. I li ha preguntat directament per Fernando Simón. La periodista acusa el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries de “dar bandazos”, perquè des del primer confinament i fins a la segona onada “nos ha dicho una cosa y la contraria”. Com quan deia al maig que els ciutadans que no estiguessin contagiats no havien de dur mascareta, per acabar canviant de parer setmanes més tard. Oriol Mitjà no hi entra. “No quiero entrar en polémica. Ya me han tachado de ser arrogante por lanzar ataques de forma personal”, ha lamentat. El doctor barceloní evita respondre contra Simón, però reflexiona sobre les xifres crítiques de la Covid-19 a l’Estat: “La tasa de mortalidad en España es la tercera más elevada del mundo, 700 por cada 1.000.000”.

Oriol Mitja

Preguntat per Fernando Simón, Mitjà diu: "No quiero entrar en polémica. Ya me han tachado de ser arrogante" | Antena 3

“La gestión de la pandemia aquí ha sido mucho peor. Diez veces peor que el resto de países. Hoy toman una decisión y mañana la contraria”. Oriol Mitjà no dona noms concrets, però tampoc no evita opinar clarament del que veu. I no li agrada gens ni mica.