Xavier Sardà i Ramon Pellicer són periodistes, sexagenaris, catalans i amics. Han conicidit a TV3, un fent Telenotícies, l'altre feia programes com Betes i fils o Tot per l'audiència. Pelllicer és una mica més jove que Sardà, 60 a 63, i el va convèncer per fer-se capità de iot. Els que tenen una menorquina, zodiac o barca de rems saben que els títols nàutics són Titulín, PNB (Patró de Navegació Bàsica), PER (Patró d'Embarcacions de Recreo, d'esbarjo), Patró de Iot i Capità de Iot. Sardà ha tornat a TV3, després de Tot es mou, Planta baixa, per vendre el seu llibre de Sant Jordi i ha confessat que tenen el títol màxim.

ramon pellicer tik tik martina pellicer

Ramon Pellicer al tik tok de la seva filla

Sardà: "Ramon Pellicer i jo tenim una característica en comú molt especial: som Capitans de iot, el títol nàutic més alt, podríem sortir de Barcelona a Nova York pilotant un vaixell d'eslora il·limitada. El Pellicer em va fer apuntar-me amb ell a la Real Asamblea Española de Capitanes de Yate. Li vaig dir 'Pellicer, no fotis'. Sí, fem-ho. Vam riure bastant. Em canviaria per ell perquè és una mica més jove que jo".

xavier sarda TV3

Xavier Sardà, TV3

Veure Xavier Sardà al programa d'Ustrell fa pensar per què TV3 no va proposar a Sardà que dirigís i presentés ell Planta baixa. Posats a no tenir un periodista afí a l'independentisme, seria mil vegades millor. I amb Pellicer. Sexagenaris capitans al poder.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat