Els sanglots de Manuel Valls per l'epitafi satíric del 'Polònia' han animat i molt la comunitat tuitaire. Un gag que també ha arribat a França, on es pixen de riure amb la paròdia. El futur exregidor a l'Ajuntament de Barcelona està molt molest, i ha atacat TV3 per retratar-lo amb cruesa i sornegueria en un videoclip per emmarcar. Els arguments, els habituals de l'espanyolisme més ortodox: "TV3, dolenta, TV3 ca-ca", seria un bon resum. La seva reacció irada està rebent clatellots sonors, dolorosos i amb remitents de categoria. Si abans hem destacat el de Toni Soler, responsable del programa i una de les estrelles de Sant Joan Despí, també hem de recuperar la de Xavier Sala-i-Martin. L'economista ha estat sempre un mal de cap per al francès, perquè li canta la canya amb contundència. Aquí alguns exemples de la seva "relació".

Manuel Valls 'Polònia' TV3

Manuel Valls a 'Polònia' / TV3

manuel valls vota GTRES

Manuel Valls 'topant' amb la democràcia / GTRES

sala valls

sala valls 2

Antigues disputes entre Xavier Sala-i-Martin i Manuel Valls

Sala-i-Martin no escatima cap ni un adjectiu per retratar en Manuel: la repassada és colossal. Comença fort, "homenet patètic, irrellevant i mentider". No és que el desmunti, és que el desballesta per sempre més: "aquest programa de TV3 se'n fot de TOTHOM i no només dels no independentistes. Esteu tan acostumats a controlar les màquines de propaganda que quan hi ha un mitjà que us critica, us poseu molt nerviosos". En Xavier sap molt bé del que parla: ell també ha estat personatge dels gags de 'Polònia', i mai no s'ha posat a plorar pels racons ni ha acusat a la tele pública de ser un eina demoníaca per ensorrar-lo. Valls deu tenir la pell molt fina, i 'munta un pollo' al vell estil dels seus exsocis de Ciudadanos. I acaba, és clar, com tot l'univers 'naranjito': fent el ridícul

Xavier Sala i Martin Valls

foto nova sala martin acn

Xavier Sala-i-Martin / ACN

Xavier Sala i Martin en 'Polònia' TV3

Xavier Sala-i-Martin a 'Polònia'/  TV3

Valls ha intentat convertir la comèdia en una tragèdia personal i un drama polític. L'únic que plora aquí, però, és ell. La resta, si és que ho fan, deixen anar llàgrimes, sí, però per les rialles.