TV3 està de vacances i es nota. Cada estiu passa el mateix. La programació perd una de les seves característiques principals: el directe. Tot són programes enllaunats excepte la joia de la Corona: els informatius. Una de les curiositats és saber quins presentadors comencen primer a estiuejar. El primer que va marxar va ser Ricard Ustrell, fa moltes setmanes. La resta s'hi van sumant a poc a poc.

Els conductors de Telenotícies no marxen alhora. Ho fan per torns. Divendres passat van començar vacances Toni Cruanyes, en família a Canet de Mar, i Xavi Coral. El comiat va ser, com sempre en el seu cas, divertit i proper. El TN migdia segueix sent el programa més vist de tot el dia amb un 27,2% d'audiència sideral,

tn migdia tv3

Comiat de Xavi Coral a TV3

Raquel Sans divendres passat quan acabava l'informatiu: "Hem arribat al final. Bé, el final per alguns. No per a tothom. Per alguns és un final de temporada perquè marxen de vacances. Coral: "Merescudíssimes. Intentaré mirar-vos des de la platja. Als xiringuitos no acostumen a tenir tele. Ens retrobem d'aquí uns dies".

La paraula clau és xiringuito. Dit i fet. Així passa les vacances Xavi Coral, a Menorca a un xiringuito amb mitja TV3:

xavi coral TV3 (2)

Xavi Coral envoltat de VIPS de TV3, Instagram

La imatge és espectacular al xiringuito. Ells en diuen "beach club" que queda millor. És a l'Ivette Beach Club de Menorca, situat a Cala Morell prop de Ciutadella. Aquesta trobada de VIPS de TV3 cada estiu és una tradició des que Xavi Coral presentava el programa Divendres cada tarda. Va acabar el 2017 i el va substituir l'efímer Tarda oberta de Ruth Jiménez i Vador Lladó.

A la foto hi surten els responsables d'aquell programa produït per El Terrat d'Andreu Buenafuente. D'esquerra dreta: Pere Mas, que n'era guionista i ara és el director del FAQS, de la mateixa productora. Xavi Coral que era el presentador de plató. Tian Riba, que era el subdirector del magazin i ara és productor executiu de FAQS. Xavi Cassadó que era el director de Divendres i segueix a la productora. I Espartac Peran, que n'era el presentador d'exteriors i ara dirigeix Atrapa'm si pots, concurs de la productora que va comprar El Terrat, Mediapro. Tots han anat a millor.

Xavi Coral s'ha il·luminat amb aquest paisatge menorquí per escriure un post al seu Instagram: "Un estiu més. I ja en són 11. Divendres TV3. Ivette Beach club. Menorca". Aquell programa es va estrenar l'any 2009, per tant des del primer estiu, i ja en fa onze, que es reuneix aquesta colla de companys de feina i amics.

Tots homes i sense les parelles, així que la substituta de Xavi Coral quan va plegar del programa els envia records. És l'Helena Garcia Melero que des de Cadaqués els escriu: "Oh! Quina il.lu el retrobament de cada any!!!👏👏👏". Mentre Raquel Sans, Carles Costa o els presentadors de la roda del 3/24 guarden el lloc, els que fan vacances trien platja.

Xavi Coral acaba així el seu primer any al TN migdia després de la seva estada com a corresponsal a Brussel·les. Van ser anys durs havent de cobrir dos fronts molt importants: tota la feina habitual a les institucions de la Unió Europea i a banda l'exili de Carles Puigdemont. Coral necessitava platja. Com tots.

-------

A TV3 cada dia hi ha més presentadors que connecten amb els seus espectadors a través d'Instagram. Gràcies a aquesta complicitat coneixem que Toni Cruanyes descansa a Canet de Mar on fa fotografies de naturalesa. I Helena Garcia Melero fa natació al Cap de Creus.