Segur que molts dels nostres lectors l'han vista: "Handmaid's tale" ("El conte de la serventa"), l'esgarrifosa sèrie de la plataforma HBO protagonitzada per Elisabeth Moss i basada en un best-seller de l'escriptora Margaret Atwood. Una història de ciència ficció amb elements distòpics i feministes, en el que les dones fèrtils són segrestades per un règim totalitari i ultrareligiós anomenat Gilead, i acaben esclavitzades i utilitzades com a mà d'obra per engendrar nous ciutadans. Un producte audiovisual aclamat per espectadors i crítica, i que espanta a dones i homes del món real. Una ficció, afortunadament, tot i que hi ha elements de l'actualitat que ens acosten perillosament a aquest escenari indesitjable.

Elisabeth Moss Handmaid's tale HBO

Elisabeth Moss Handmaid's tale HBO

Ha passat a Madrid, on la diputada regional madrilenya de VOX, Gádor Joya, ha plantat una furgoneta davant de clíniques especialitzades on es practiquen interrupcions voluntàries de l'embaràs. Per a què? Per realitzar, de forma gratuïta i 'altruista', ecografies a les dones que visiten aquests centres. Bé, el "Proyecto Ambulancia Vida" d'altruista té ben poc: l'objectiu no és un altre que mediatitzar les dones que volen avortar, perquè segons els ultres, "les dones no saben el que porten a dins". L'activitat, consentida pel govern d'Isabel Díaz Ayuso, ha desfermat la indignació dels partits de l'oposició, de diferents col·lectius, i principalment, de ciutadanes absolutament escandalitzades amb la iniciativa, que deixa com uns aprenents als ideòlegs de 'Hazte Oir'.

Gádor Joya VOX furgoneta Youtube

Gádor Joya VOX Youtube

Ecografies VOX furgoneta Youtube

Ecografies VOX 2 furgoneta Youtube

Ecografies VOX Youtube

Comencen per les ecografies, amb el rentat del cervell de les dones embarassades, la culpabilització... i ves a saber on acaba la història. Recordin, aquesta colla han obtingut 52 escons al Congrés dels Diputats. L'Espanya del NO-DO en blanc i negre​ pot quedar en un acudit, i la sèrie, en una maleïda premonició.