El Barça de Xavi Hernández necessita una fera sobre la gespa. Una que marqui els gols que no entren i fan patir l'equip i l'afició. La trista realitat és que amb el que hi ha, no s'hi arriba. Les expectatives de començament de temporada s'han diluït. I a can Barça la paciència no és una de les virtuts més esteses, la remor de sabres apuja el volum després de cada partit. Ni la victòria contra l'Almeria de fa unes hores apaivaga les flames, i per això que hi ha tantes esperances dipositades en la flamant incorporació culer que està a punt d'aterrar a Barcelona. La fera és Vitor Roque, Tigrinho. Un davanter brasiler de 18 anys que ha meravellat a l'Athletico Paranaense, i fa el salt a Europa i el Barça amb la il·lusió de ser el nou Ronaldo, Rivaldo o Romario. Massa jove per carregar amb tanta responsabilitat, però la història s'escriu així. Tant de bo que surti bé.

Roque ja s'ha acomiadat de la seva afició i prepara el seu trasllat a Barcelona. Ho farà acompanyat de la seva parella, la influencer Dayana Lins. Ella va ser qui va anunciar la imminent signatura del seu contracte amb el club presidit per Joan Laporta, per cert. Tampoc seria estrany que l'expedició inclogués part de la família del futbolista. Per exemple, la germana Vitòria. Tots tres estan molt units, i l'emoció per aquesta aventura és total i compartida. La Vitòria ha estat, precisament, la que ha revelat un gest elegantíssim i colpidor del nou membre de la família blaugrana, mentre feia l'equipatge de la resta de la seva vida. Un moment íntim i sorprenent.

En Vitor domina els peus i les mans. Fa gols com xurros... i també sap plegar roba com un autèntic expert. Sembla un aprenent de Marie Kondo, la japonesa que fa màgia endreçant armaris. Quina classe, quina meticulositat, quina exhibició. Cada costura, cada plec, cada mil·límetre de la peça en qüestió és tractada amb cura i precisió quirúrgica. Però clar, és que no es tracta d'una peça qualsevol: és la samarreta del FC Barcelona, un objecte sagrat.

Vitor Roque camiseta Barça Instagram
Vitor Roque doblegant la samarreta del Barça / Instagram

L'escena estava sent enregistrada per un equip de gravació professional, alhora que pel telèfon mòbil de la germana del '9' brasiler. El ritual sorprèn a primera vista, sembla que tingui un lleu TOC, dit sense cap maldat. Però no: és tot delicadesa i respecte cap a la seva nova casa. És d'agrair. De moment, els seus nous seguidors ja li han aplaudit la primera gran jugada... i golarro. Alguns també li treuen punta, clar. És el Barça. Més que un club en tot. Sort, Tigrinho. Mossega fort!

Vitor Roque Instagram
Vitor Roque / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!