Rosalía és artista i entre els molts pals que toca hi ha el trap. Un gènere musical amb una iconografia pròpia: homes durs, dones potents, pintades, cenyides i sexys, garitos de mala mort, alcohol, pistoles i clubs d'estriptís. Tot molt impostat, forçat i de videoclip. Rosalía només ho explota en part.

rosalia actuacio grammy GTRES

GTRES

La catalana fa flamenc i té interpretacions d'una sensibilitat molt especial com Si me das a elegir dels Goya. També juga amb la iconografia trap. I a l'after party dels Grammy en una discoteca de Los Angeles la van gravar d'amagat en un moment discotequer. Aquest és el vídeo:

Rosalía de cuir vermell a la sortida vestida per la festa. A la discoteca unes gogós en tanga es posen a 4 grapes perquè estrelles com Dua Lipa o Rosalía introdueixin bitllets de dòlar al tanga. Se'n diu "perreo". 

rosalia grammy EFE

rosalia dua lipa insta

rosalia perreo twitter

GTRES / EFE / instagram Dua Lipa

Fora de context és un vídeo sexista, però és pura iconografia de cultura trap sense mala intenció. Els puritans a les xarxes acusen l'artista que més ha empoderat les dones l'últim any de ser antifeminista. Li tenien ganes:

La hipocresia és valorar algú no per la sensibilitat del seu art sinó per un xou privat en una festa. Puretes lluny. Si me das a elegir, Rosalía ,me quedo contigo.