'Masterchef Celebrity' ja no és un talent de cuina. És una sala de teràpia per a persones i personatges amb caràcters complicadets. És com una d'aquelles "botigues" dedicades a desestressar el personal, en la que entres amb un bat de beisbol i pots destrossar tot el que te trobis al teu pas. Si més no és el que s'intueix veient el comportament de dues participants amb solera, molta mala llet i comportaments de diva. Si la setmana passada el rampell va ser de Verónica Forqué, atacant els companys sense descans i traient el pitjor de la seva personalitat, ara comparteix el podi amb una altra col·lega que, fins el moment, s'havia mantingut tapadeta, suposadament tranquil·la, amistosa, angelical. Tractant-se de qui era, de Victoria Abril, la cosa era sospitosa. I no va trigar en revelar el que porta dins.

Totes dues van ser les capitanes del penúltim episodi, un fet imprescindible per entendre el que va passar anit. Forqué, despòtica, absurda i ofensiva, va posar tothom al límit fent perillar la continuïtat del dissenyador Eduardo Navarrete. Abril, més calmada, va arribar a autoeliminar-se del cuinat i anar a directa a la prova d'expulsió. Semblava un acte de companyonia, però realment el que estava fent era treure's la responsabilitat i anar carregant la seva pistola per disparar contra tots. Un miratge.

veronica forque

Verónica Forqué embogida i despòtica en el capítol anterior de 'Masterchef Celebrity' / RTVE.es

El programa va realitzar la prova d'exteriors a Cantàbria, terra de David Bustamante, qui per cert va acabar fins els nassos de la dupla en qüestió. En aquesta ocasió cap d'elles n'era capitana, sinó soldades rases al mateix equip, comandat per Navarrete. Tot molt zen i sense gaire complicació a la vista. La Verónica semblava haver-se empassat una bossa de llaminadures mentre pelava raves, i Abril donava la impressió d'estar centrada en netejar anxoves i prou. Però per dins la cosa bullia, es morien de ganes de tenir protagonisme, manar i pontificar. La va agafar amb Busta, al que va etzibar mentre li feia un cop a l'esquena: "¿Quieres hacer algo? Pela esta cosa". En David, una mica sorprès, va gosar demanar "¿Pero no estaba hecho?". Catapum, Forqué a l'atac: "Haz lo que te digo. Si no, no te lo diría. No me contestes con otra pregunta. No sabes trabajar en equipo". L'home es va mosquejar i la va engegar a dida: "Conmigo no va ese rollo. Yo superbuen rollo mientras me hablen con respeto", empipat.

Anem al cas Abril: durant l'emplatat no va tenir millor idea que esperonar l'equip dient-los que "la otra vez que yo estaba castigada, os lo quise decir pero no pude: lo hicistéis todo muy bien menos el emplatado". Com que no aconseguia els resultats, va dir-ho en "cristià": "Emplatáis como el culo, perdonad". Bustamante un altra cop pel mig, "como coach, no tienes precio". La renyen, és clar, i què fa? Anar-se'n i amagar-se sota la taula, com a una criatura enrabiada. Pepe Rodríguez i els càmeres la van enxampar, i la seva defensa va ser mentir i intoxicar "me han dicho que me quede aquí. He intentado ayudar y me han dicho que no". La realitat, però, és que tenia una altra tasca assignada. Ara bé, ella volia fer el que li rotés. 

Verónica Forqué toque a David Bustamante RTVE.es

Verónica Forqué ataca David Bustamante / RTVE.es

Victoria Abril criticando a Eduardo Navarrete Masterchef RTVE.es

Victoria Abril criticant a 'Masterchef Celebrity' / RTVE.es

No sabem quant de lluny arribarà la parelleta al concurs, però que cada setmana algú rebrà la seva ira i insolència està garantit.