Tatxo Benet i Víctor Amela són dos dels opinadors de l'independentisme i l'unionisme més destacats. Un fa TV i l'altre la critica. Benet és productor i amo de Mediapro i Víctor Amela valora i jutja com a crític a sou del Grup Godó. Se les van tenir a TVE al programa de Xavier Sardà pels documentals sobre el procés que TV3 ha comprat a Mediapro. En Blau ho va explicar aquí. 

tatxo amela

Benet i Amela TVE

Ara se les han tingut a twitter, de manera civilitzada però punyent. Pablo Iglesias ha posat els exiliats indepes sobre la taula i Benet ho té clar. Amela no tant:

tatxo benet amb sarda a TVE

Víctor Amela debat Obrim fil RTVE

Tatxo Benet i Víctor M. Amela a Obrim fil, TVE

El productor vol matisar que no és igual un exiliat del Franquisme que un exiliat de l'actual Justícia espanyola però que tots dos són exiliats. Adrià Carrasco n'és un: va haver d'exiliar-se a Brussel·les per un altre abús judicial: una acusació de terrorisme que va acabar arxivada "per falta de proves". Excés de zel anti-indepe. El mateix que manté el crític de La Vanguardia que fa un tuit confonent metàfores i realitat. És evident que un Estat no té cames per perseguir. Com a argument és fluix. La xarxa està amb Benet, que contesta:

Només cal comparar tuits. "Un país no té cames". Aquest és l'argument. S'agafa abans un país mentider que a un país coix.