La Guàrdia civil ha endegat una nova estratègia anti-independentista: punxar telèfons d'un imputat, David Madí, i quan descarten centenars d'àudios per irrellevants penalment, els filtren a mitjans afins per emmerdar contra destacats independentistes que no tenen res a veure amb el cas que el jutge investiga i pel qual permet punxar telèfons. Un despropòsit legal i judicial. Pilar Rahola i Tatxo Benet són dues de les víctimes. Rahola en va parlar a FAQS i Benet a TVE.

tatxo benet TVE

Tatxo Benet a Obrim fil, TVE

Tatxo Benet podria haver parlat al programa que ell produeix, FAQS, però tria un programa no indepe Obrim fil de Xavier Sardà que sí difon els àudios: "La gravació que heu difós abans en aquest programa no té cap feina periodística. Jo soc periodista però s'han agafat gravacions i publicat. No hi ha cap feina periodística. El periodista hauria de donar context i parlar amb els que hi surten. El que s'ha fet és simple xafarderia, com si al senyor Víctor Amela li fan una foto despullat  a la platja. Avui és el primer cop que un periodista em pregunta per les gravacions. És una indecència periodística".

xavider sarda TVE

Xavier Sardà, TVE

Sardà aborda el contingut de les filtracions i li retreu "En els àudios diu que demanes 800 mil euros per 8 reportatges a TV3, cadascun a 100 mil quan ells diuen que valen 20 mil". Benet li rebat: "Això és l'oferta i la demanda, cadascú té un catxé. Mediapro fa documentals d'èxit per molts països. Els quatre documentals més vistos de Sense ficció de TV3 són de Mediapro". Excepte un d'ETB sobre Vox. I la sensació de veure's punxat? "És una sensació espantosa, i és fals que jo demani res a Madí. Quan tu Sardà vas demanar a la productora d'aquest programa el teu sou seria car i rebaixaríeu. És una relació comercial".

tatxo benet amb sarda a TVE

Tatxo Benet vs Sardà, TVE

L'amo de Mediapro no va néixer ahir, i Sardà menys. Tatxo Benet: "¿Tu creus que si a la conversa parlo de com Mediapro produeix l'última pel·lícula de Woody Allen, la Guàrdia Civil l'hauria filtrat? És evident que no. Filtren que fem uns documentals sobre el procés". Sardà es fa massa el boig però tothom al plató sabia que Benet tenia raó. La Guàrdia Civil juga brut. Amela creu que les converses estan ben filtrades: "Revela com funciona TV3 amb lobbistes i aconseguidors". Benet li repeteix: "No és cap aconseguidor, Madí em truca per preguntar com està un producte audiovisual". És rastrer, baix, és l'Stasi". Una pràctica nazi.