A Antena 3 s'anunciava el debat d'aquest passat dimarts com el 'decisivo'. Curiosa manera d'anomenar així un debat on es va parlar molt de Catalunya sense cap formació catalana amb representació al Congrés. Però ja se sap. Que si hi van anar els candidats amb més representació, que si els que tenen més intenció de vot i bla, bla, bla. Després de sengles debats a quatre a TVE i Antena 3 amb Sánchez, Casado, Rivera i Iglesias, aquest dimecres a TV3 es podrà veure i sentir d'altres formacions en un debat a sis que promet.

Debat atresmedia Rivera, Casado, Sanchez Iglesias - Efe

Efe

Tornar a reunir en un plató Inés Arrimadas, Cayetana Álvarez de Toledo o Gabriel Rufián ja seria motiu de pes, tal i com es va veure recentment en un debat a TVE. Quants 'chaval' li dirà la candidata de Cs al d'ERC? Tornarà Cayetana a preguntar si "¿Un silencio es un no?" o si "¿de verdad van diciendo sí, sí, sí hasta el final?".  Li caldrà molta ajuda del pinganillo que li vagi fent la traducció simultània a la marquesa dels populars?

arrimadas rufian GTRES

GTRES

La proximitat de les eleccions i sobretot, el to de la campanya que han vingut demostrant alguns, segur que també ajuda a crear un espectacle televisiu de primer ordre. Veurem si el nivell polític està al mateix nivell de show que s'espera. Fins i tot, s'agrairia que per una vegada, el superés. 

Vicent Sanchis CCMA Comissió de Control - acn

ACN

Aquest és el desig de qui serà l'encarregat de moderar-lo després del TN Vespre, precisament el director de TVC, Vicent Sanchis, que pels micròfons d'En Blau reconeixia que "Jo n'he viscut unes quantes, i no recordo una campanya tant aspra, agressiva i agra. No l'havia vist mai. Potser és que abans hi podia haver més fair play. Però ara hi ha poc espai i tots es juguen moltíssim. I es fa dur. Abans no veies un líder d'un partit de dreta atacant un altre líder d'un altre partit de dreta. Ara hi ha tres partits de dretes que es juguen la seva hegemonia, el liderat, i s'està notant".

debat 4 atresmedia - efe

Efe

Jaume Asens (En Comú Podem), Gabriel Rufián (Esquerra Republicana), Laura Borràs (Junts per Catalunya), Meritxell Batet (Partit dels Socialistes de Catalunya), Cayetana Álvarez de Toledo (Partit Popular) i  Inés Arrimadas (Ciutadans) debatent durant dues hores sobre tot, i especialment, sobre Catalunya. Ara sí. Aquí sí. No com ha passat fins ara: "És una mica rar que quan es parla -i molt- de Catalunya, els únics que tenen coses a dir siguin els partits d'obediència estatal", reconeix amb ironia.

BORRAS CAYETANA acn

ACN

Serà curiós també veure un nou reguitzell de crítiques sobre l'adoctrinament i el sectarisme que algunes pregonen sobre TV3, que diran per cert, i en total llibertat, precisament des de TV3. Una televisió pública de la que Álvarez de Toledo i Arrimadas diuen pestes i a la que aplicarien sense pensar-s'ho un 155. Per no parlar del carinyo que li tenen a alguns professionals d'aquella casa com Toni Soler:

I precisament, qui estarà escoltant en primera línia els esperats atacs a TVC serà el seu director i moderador del debat. Un Sanchis que sap que haurà de fer un exercici previ de relaxació i prendre's alguna til·la per no saltar quan escolti segons quines acusacions a l'ens que ell dirigeix: "No és fàcil de portar. Estar sentint coses, acusacions... et venen ganes de respondre. Però jo no em presento a les eleccions. Per tant, hauré d'entomar i com diuen al meu poble: 'a apretar i a engolir'. No em puc posar a discutir encara que facin afirmacions que afectin a TV3 o directament a mi". Arrimadas s'ha indignat amb Polònia, amb Toni Soler, amb Lídia Heredia, Cayetana amb Els Matins... Difícil tasca la que se li presenta a un Sanchis que tot i així, té un desig: "M'agradaria que hi hagués equilibri. Hem vist que un dels debats ha pecat de massa rígid, massa computeritzat, i en l'altre no s'entenia res perquè tots es trepitjaven". Però Sanchis coneix de quin peu calcen alguns: "és molt difícil que estiguin fluids i alhora que no sigui excessivament combatiu". Aquest vespre sortirem de dubtes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat