Inés Arrimadas desfermada. La presidenta de Ciutadans està tenint unes darreres hores molt intenses i ha desplegat tot el seu arsenal de retrets i bilis anticatalanista. Primer, negant en conferència de premsa al Parlament que l'Estat espanyol afusellés el president de la Generalitat Lluís Companys.

Però a més, tornant a atacar la TV3 que tant s'estima. Per una entrevista de Lídia Heredia a Els matins? No. Per una notícia que consideri esbiaixada al TN Migdia? Tampoc. Per algun reportatge del Sense ficció? Res de res. Per alguna declaració de Pilar Rahola al Tot es mou o al Preguntes freqüents? En absolut. Inés Arrimadas s'ha sulfurat, ni més ni menys, que... per un gag. Un sketch en un programa d'humor, en aquest cas, el Polònia. La líder de Cs a Catalunya es converteix en una paròdia d'ella mateixa i munta en còlera pel que ha vist al programa satíric aquest passat dijous.

polonia arrimadas2

TV3

Situem-nos. Una de les peces que l'equip del programa va gravar tractava sobre 'l'adoctrinament a les escoles catalanes, que continua sent un autèntic drama per a algunes famílies espanyoles, que voldran demostrar al director d'una escola que l'adoctrinament no és un invent', com expliquen ells mateixos a la web del programa. En ell, es veu els actors Xavi Serrano i Mireia Portas fent de pares d'una nena, 'Andrea', parlant amb el director i queixant-se que quan aquest diu el nom de la seva filla, ho faci en català: 'Nuestra hija se llama Andrea, en castellano... ¡ya estamos con el adoctrinamiento otra vez!". Després, treuen un llibre de català de la motxilla de la nena: "el catalán solo sirve para entender TV3, que a su vez, también adoctrina. ¿Y las matemáticas? También adoctrinan. ¡Las usan para contar manifestantes en referéndums ilegales!". I així durant tot el gag. Pots veure'l clicant a la foto.

polonia arrimadas4

TV3

Una paròdia, com tantes en fan, sobre unionistes, sobre indepes, sobre Espanya, sobre Catalunya i sobre qualsevol qüestió lligada a la política i la societat en aquests temps. Però a Arrimadas tant li fa. Embolica que fa fort i queixa irada sobre fer humor i paròdia, exagerant -d'això es tracta una paròdia, senyora Arrimadas- parts de la realitat. 

La política titlla de vergonya el gag, acusa TV3 d'HUMILIAR, en majúscules, els castellanoparlants de Catalunya i se sulfura repartint de passada cap a Quim Torra. Potser es pensa que el president assisteix a les reunions de l'equip del programa i els escriu els guions del que han de dir o no. L'ex abrupte d'Arrimadas no ha passat desapercebut per la xarxa, que es pessiga dues vegades veient com una política s'indigna per un sketch... en un programa d'humor:

Sembla mentida estar escrivint sobre això, però Arrimadas se supera cada dia. Per cert, un consell pel Polònia: no cal que hi surti cap actriu parodiant Inés Arrimadas, ni que pensin cap guió pel seu personatge... Amb que la convidin a ella mateixa en persona cada dijous, ja ho tenen fet. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat