El debat electoral de dimarts a TVE no va tenir cap dels candidats a president d'Espanya però sí dues primeres espases catalanes: Gabriel Rufián i Inés Arrimadas. Des del punt de vista català, són dos polítics d'aquí que per primer cop compartiran hemicicle a Madrid. El Congrés guanyarà en enginy i esgrima  però també en batalles al fang. Les maneres d'Arrimadas i Rufián són oposades: el verb en to baix però contundent del d'ERC contrasta amb l'abraonament irat del que ha fet bandera la taronja. A Inés Arrimadas se li escapen les males maneres amb un to de barra de bar:

arrimadas rufian TVE

TVE

El community manager de TVE no coneix les intervencions d'Arrimadas al Parlament i se sorprenia del to:  feia un tuit amb el moment en què Rufián fa una de les seves visions de futur, Inés sobre un tanc en un govern Sánchez, i Arrimadas perd el to i respon com si mengés pipes a un polígon industrial de l'extraradi: "Yo soy más moderada que tú desde que nací, chaval". Rufián somriu i repeteix "¿chaval?". La xarxa espanyola ja sap com les gasta la política més votada a Catalunya:

Deixant de banda bromes, memes i comparatives més o menys afortunades, el to i les maneres no són els que Catalunya voldria enviar a Madrid a representar el país. A Espanya va ser el programa líder de la nit amb un bon 13,4%. A Catalunya va caure al 10,1% perquè els espectadors van preferir pagar per veure el Barça-Manchester de Movistar (12,5%) abans que veure gratis Arrimadas, que com ella mateixa deixa en evidència, va quedar per sota.