Preparin provisions al rebost perquè la campanya electoral que ha començat aquesta matinada promet ser llarga. I pesada. Quinze dies de sentir segons qui dient segons què. Quinze dies on la paciència dels ciutadans es posarà més a prova que mai després de sentir els mantres habituals. La primera en aparèixer a Els matins de TV3 ha estat Inés Arrimadas com a representant del partit més votat en les darreres eleccions al Parlament. Pels membres de Cs, anar a aquest plató provocar un curiós efecte: odien TV3, i quan hi van, no se'n amaguen de tenir una actitud encara més exagerada del que en ells és habitual, gesticulant i abraonant-se amb unes maneres com a mínim, discutibles.

arrimadas matins

TV3

Ja li va passar a Albert Rivera, quan va acusar TVC de mentir. I li ha passat aquest divendres a Arrimadas, quan s'ha omplert la boca per dir que "Un nou 155 inclouria TV3 perquè és una màquina de manipulació i d'incitació a l'odi". Però en les dues ocasions, afortunadament, qui tenien al davant és algú com Lídia Heredia, probablement, una de les millors professionals que hi ha en aquella casa i una de les persones més íntegres i preparades dels matinals televisius. Al líder taronja ja li va etzibar una de bona: "La pròxima vegada, porti el qüestionari vostè".

I amb Inés Arrimadas ha demostrat que encara està en millor forma, si això era possible. Tot i la sobreactuació de la número 1 de Cs per Barcelona, la periodista de Badalona li ha deixat les coses clares. Arrimadas ara bull amb TV3 pel que va veure el passat dimarts al Sense ficció, un reportatge que qualsevol amb un mínim de sensibilitat va trobar pertinent i emocionant. "Un procés dins el Procés", on les parelles i germanes dels presos polítics explicaven la vessant humana colateral que es desprén del judici al procés i de la situació dels acusats, en presó des de fa més d'un any. Un documental que mostrava com diferents persones conviuen amb el fet de tenir els seus éssers estimats a la garjola. Com és el seu dia a dia, com fer-hi front, com gestionar un fet inusual i intentar donar-li qualitat de normalitat. 

families sense ficcio4

TV3

Per Arrimadas, sentir les parelles de Junqueras, Rull, Romeva o Forn dient "He tingut moments d'angoixa..., bé, encara els tinc", "aquella vida d'abans no tornarà mai" o "Un dia, la meva filla, quan va saber que al seu pare li demanaven 30 anys, em va dir: ‘mare, jo seré una senyora, quan surti’" és manipular i incitar a l'odi. S'ha de ser miserable. Per això li ha dit a Heredia que "Hem tornat a denunciar TV3 a la JEC pel 'Sense ficció' de dimarts, que era un publireportatge independentista”.

Considera que "ja n'hi ha prou" i que per això han anat a la junta electoral perquè "aquesta és una tele feta per i per als independentistes, que la gent ho sàpiga". Heredia l'escolta i li respon: "La gent ja veu la tele. Hi ha una comissió parlamentària mensualment, que presideix per cert el seu partit, on totes aquestes queixes són vehiculades allà". Pam.

arrimadas matins2

TV3

La xarxa també s'ha pronunciat: