Vicent Sanchis ha deixat tot el Parlament amb un pam de nas quan en la sessió telemàtica de control a TV3 ha respost amb contundència i sinceritat. Pregunta la diputada dels Comuns Marta Ribas: "En els 9 programes d'aquesta temporada de FAQS només surten polítics d'ERC, Junts i la CUP. Un dia José Zaragoza i Alejandro Fernández. Els falta pluralitat". No hi surt ningú dels comuns i la pregunta és directa: "Sr. Sanchis, ¿el truca Carles Puigdemont per dictar-li qui ha de sortir de tertulià o col·laborador a TV3?".

marta ribas Comuns CP

Marta Ribas (Comuns), Canal Parlament

Vicent Sanchis: "Sí, és cert que em truquen dirigents polítics no només d'aquests partits sinó d'altres partits. Els criteris de TV3 són uns altres. Puigdemont mai m'ha trucat per dir-me qui ha de sortir a TV3. Sí que truca molta gent i cada programa té un criteri: que s'emet en una TV pública. Ja poden publicar tots els àudios i vídeos que vulguin. Sobre el FAQS també ha vingut el sr. Enric Millo, Pili Zabala... Per mirar la pluralitat de TV3 s'ha de mirar tota la graella, no només el FAQS".

vicetn sanchis CP

Vicent Sanchis a Canal Parlament

A Sanchis el truquen tots. Els Comuns repregunten: "O denuncia que rep pressions o plegui. Dimiteixi". Sanchis: "Em truquen de TOTS els colors polítics pressionant. Qui més qui menys s'ho hauria de fer mirar. Tots volen incidir. Jo no em plego a aquestes pressions. No haig de dimitir. Estic orgullós. Em va posar no un partit polític sinó un Consell de govern (de la CCMA) format per 5 persones". Va ser el març de 2017. El representant a la Comissió de JuntsXCat, Josep Riera rebat als Comuns: "Està parlant la diputada dels Comuns no d'investigacions periodístiques sinó de filtracions de les clavegueres de l'Estat".

josep riera Canal Parlamrent

Josep Riera (JuntsXCat), Canal Parlament

Vicent Sanchis fa una declaració d'intencions contra tots els partits polítics crítics amb la cadena: "Els índex d'audiència de TV3 són molt elevats i això passa perquè els equips propis i productores, amb molts menys diners que la competència, aconseguim resultats espectaculars. L'endemà de les eleccions dels EUA vam doblar les TV de la competència. Voldrien que TV3 fos una TV residual, antropològica, autonòmica en el pitjor sentit de la paraula. Aquestes expressions són un perfecte engendre. No tenim vocació de ser autonòmica ni antropològica ni ho serem mai". TV3 és poderosa, té 37 anys. Més que gairebé tots els partits de l'hemicicle.