Patrícia Llosa és un dels personatges revelació d'aquest 2023. La separació gens amistosa del seu exmarit Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler ha estat el gir de guió que ha esperat durant 8 llargs i agres anys. L'escriptor peruà la va deixar després de tota una vida junts per la filipina. Bé, per ser justos, una vida infestada d'infidelitats per part del peruà. Ella, però, sempre ha lluitat a l'ombra per recuperar el seu home, una estratègia que ara dona els seus fruits. Ningú apostava un euro per ella, però mireu-la, què cofoia. Uns fums que es tradueixen en unes formes agressives contra la premsa del cor, últimament acaba sempre a cops de bossa de mà o a empentes propinades per la seva filla Morgana. A cara de gos, sí. Especialment quan sent un nom que la pertorba: Isabel Preysler. 

La Patrícia va enviar una carta a la socialité quan el romanç era incipient: "Eres una más de las 20 o 30 que han pasado antes", li va escriure amb desdeny i condescendència. La Isabel es va passar l'advertiment per l'arc de Triomf, però l'espineta va quedar allà. I quan tot ha saltat pels aires, la mare de Tamara Falcó ha rememorat aquest passatge per ensorrar en Mario i la seva exdona. Aquesta no pot contenir-se quan li treuen el tema i reacciona violentament. És només una mostra d'una obvietat: els seus intents per fer veure que està per sobre del món del safareig col·lapsen. Ni tan sols el seu gran triomf d'anar convidada a la primera fila de l'ingrés de Vargas Llosa a l'Acadèmia Francesa va servir de res: es va clapar durant el discurs solemne del seu estimat.​ Quan va despertar, aplaudia embogida les paraules d'un altre acadèmic. Un cas, sí. Per això ens encanta.

Isabel Preysler y Mario Vargas Llosa discusión Europa Press
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa li robaven la son a Patrícia Llosa / Europa Press
PAtricia Llosa dormida y Álvaro Youtube
Patrícia Llosa dorm mentre Mario Vargas Llosa parla / Youtube
PAtricia Llosa a golpes Chance Europa Press
Patrícia Llosa a cops contra la premsa en sentir parlar d'Isabel Preysler / Europa Press

Patrícia Llosa en una botiga d'un aeroport, seqüència peculiar a càmera lenta

Sí, les persones amb contradiccions i aires de grandesa són molt llamineres. I la Patrícia compleix aquests requisits, a banda d'un ressentiment important i una doble cara de manual. No té on amagar-se, perquè resulta que ha passat de "la otra" a una de les persones més seguides pels paparazzi, tot en un tres i no res. Als seus 78 anys, la persecució dels reporters li va una mica gran. Ella no ho sap, però hi ha molts ulls clavats en tot allò que fa, també càmeres gravant-la contínuament. Per exemple, a l'aeroport de París, mentre esperava un vol de tornada a Madrid després de l'acte del seu nòvio i exmarit, o el que siguin. Un Mario que no hi era, per cert: estaria de parranda amb Joan Carles explicant-se batalletes, o ves a saber. L'acompanyava un dels seus fills, a qui també va deixar enrere mentre s'enfrontava a una missió important: l'avituallament en una botiga de l'aeròdrom. La compra? Un sandvitx i dues begudes. Li va costar, però. Va a càmera lenta. 

Patricia Llosa compra cucherías Europa Press
Patricia Llosa comprant berenar a l'aeroport de París / Europa Press
Patricia Llosa tienda aeropuerto Chance Europa Press
Patricia Llosa paga a la botiga de l'aeroport / Europa Press

L'exdona de Mario Vargas Llosa, delatada: aquesta és la seva obsessió

La seqüència publicada per Chance ens permet veure la Patrícia entrant en un quiosc i examinant amb una parsimònia alarmant el contingut d'una nevera. De veritat, la velocitat del vídeo no està alterada ni congelada, és el ritme vital de la protagonista. Després de dos minuts i molts dubtes, acaba agafant un entrepà envasat, el que sembla un suc i de camí a la caixa pesca una ampolleta d'aigua. Quan arriba el moment de pagar, però, canvi de plans. Alguna cosa li ha cridat l'atenció. Què és? Les revistes del cor. Ai. Les detesta, però les consumeix. Són una obsessió, un guilty pleasure. El més graciós de tot: és lenta per escollir berenar, però molt ràpida per trobar-se a les portades. Triga pocs segons a adonar-se que ella no és la prota a França, i se'n va a tota pressa. Paga un altre cop a velocitat tortuga i torna a la sala d'espera abans de l'embarcament. No sap pas que l'han enxampada.

Patricia Llosa revistas corazón Europa Press
Patrícia Llosa mirant les revistes del cor / Europa Press

Les aventures de Patrícia Llosa, l'spin off que necessitàvem. Frisem per nous capítols, ja!