La inseguretat, els furts, la delinqüència a Barcelona ja no pot negar-se. Gairebé cada barceloní ha estat robat o coneix algú molt proper a qui han robat. Els pàrkings s'omplen de vidres de cotxes trencats per robar dins el vehicle, els turistes amb rellotges de valor veuen com els els arrenquen del canell i ara a l'agost deixar la bossa sense vigilància a la sorra és una bogeria. És tan bèstia que els pispes ja ni s'amaguen davant una càmera de TV. Al Telediario de La 1 entrevisten un turista i mentre parla, al darrere un home estranger roba una bossa a un pobre banyista despistat. Vídeo molt bèstia:

Robo en directo TVE
Robatori en directe TVE

El vídeo porta més d'un milió de visualitzacions en poques hores. Sembla que no s'ha emès en directe, per la longitud del tall, sinó que forma part dels "bruts" del reporter, que grava declaracions llargues de turistes per emetre-les escurçades. Tant se val. És una cafrada molt gran, el lladre aprofita que l'home gran es despista i després de rondar per la bossa se l'emporta. El pobre banyista crida: "Mi bolso, alguien lo ha visto, por favor, el bolsoooo, cabrón". I les dones banyistes del costat criden espantades. Una escena que es repeteix però mai gravada de tan a prop i agafant el lladre a cara descoberta.

Furt a la Barceloneta TVE
Furt a la Barceloneta TVE

Els comentaris a twitter són d'indignació, impotència i afartament:

TVE ha emès l'escena editada amb un tall en mig per veure el robatori i la reacció de la víctima, apareix tot amb el logo de TVE. El reporter és evident que mirava al seu entrevistat i no es fixava en què passava darrere seu. La policia ja té la cara del lladre i tot i ser un furt sense violència pot procedir a buscar-lo i detenir-lo. Però la por, el fàstic, i la vergonya són enormes.