L'economia espanyola entra en recessió per la crisi de la COVID, una mala notícia, governi qui governi. El que és cutre és intentar dissimular-ho com ha fet la nova RTVE dirigida pel català Enric Hernández, que va camí de fer-li a l'ens públic el mateix que a El Periódico quan el dirigia: ensorrar-la. Aquest és el gràfic de caiguda del PIB en comparativa amb altres països europeus que ha difós TVE:

tuit pib

Gràfics manipulats a TVE

ana blanco pib TVE

Ana Blanco dona la dada del PIB, TVE

El que fa TVE és canviar l'escala segons quin país sigui per fer l'efecte òptic que tots perden el mateix PIB. Espanya perd un 18'5% i Itàlia un 12,4% però com que TVE canvia l'escala dels números a l'esquerra  del gràfic sembla que tots dos països del sud cauen igual. Miserable fins i tot per Enric Hernández. És de primer de manipulació i twitter els ha enxampat en dos segons, també al cap d'Informatius, el català Pep Vilar:

mAPA CAIGUDES TVE

Comparativa per països, TVE

Quan ho posen sobre un mapa del Telediario ja no fan comparativa i queda més difós. A TVE algú té un atac de vergonya aliena i ha hagut de sortir a demanar perdó: "El gráfico ha sido corregido y actualizado. Lamentamos el error":

enric hernandez cafe valls

Enric Hernández cambrer de Manuel Valls, ACN

El que diuen "error" és una manipulació de llibre. Canviar l'escala segons el país no és una pífia, és una mentida. La nova TVE d'Enric Hernández.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat