Aquests són dies de Carnestoltes, dies de disfresses, dies de festa i disbauxa, dies on molta gent surt als carrers, en diferents rues, carrosses i tots amb vestits diferents als habituals. En alguns casos, amb polèmica, com la imatge d'uns nens i nenes a Torrevieja. Amb tot aquest sidral, amb tot aquest no parar de festorros i jaranas, a TVE han posat el focus en la Policia Nacional. Concretament, en la que hi ha a un dels focus més importants d'aquestes festes, una de les zones de l'estat espanyol on més gaudeixen del Carnestoltes, amb permís de Cadis: les Canàries.

carnaval
Carnestoltes a les Canàries / TVE

La delegació de la televisió pública espanyola a les Illes Canàries posa l'accent en que "en fiestas como el carnaval la labor de las fuerzas y cuerpos de seguridad del Estado es fundamental para garantizar el disfrute de todos. Un equipo de esta casa ha acompañada a la Policía Nacional para conocer que papel juegan en las noches de mogollones"... Però per mogollones, l'allau de comentaris que han suscitat aquestes imatges dels cossos de seguretat a la comissaria, abans de fer front a una nova jornada. Hi ha posat sobre la pista el periodista, escriptor i col·laborador televisiu Antonio Maestre. I què es veu mentre un comissari dona instruccions a la resta de policies?... una bandera,  però no una de qualsevol: "La bandera de la cruz de Borgoña en una comisaría de la policía nacional. Esta bandera es usada por los grupos de extrema derecha. Fue adoptada por Manuel Fal Conde para los requetés carlistas en 1935. La propia policía incluye esa bandera como símbolo de odio"... Doncs per ser inclosa com a símbol d'odi, la tenen lluint la comissaria, sota la rojigualda:

La xarxa, tot i estar acostumada a demostracions com aquestes per part dels cossos de seguretat de l'estat espanyol, ha muntat en còlera i els ha deixat a caldo:

Són dies de Carnestoltes, de disfresses..., segur que molts pensen que no cal que molts policies es disfressin, que ja se sap què són.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!