Editors, caps d'àrea, presentadors, programes... Ningú no se'n salva. A la televisió pública calia una sacsejada després d'anys d'informacions esbiaixades i l'arribada de Rosa María Mateo com a gestora provisional de TVE ha tingut les primeres conseqüències dràstiques que no han estat massa ben rebudes per un sector important de l'establishment ancestral en la televisió pública.

rosa maria mateo EFE

Efe

Una dada contundent: en dos dies han cessat 12 alts càrrecs i editors dels serveis d'informatius de Prado del Rey. El degoteig i la sagnia que hi ha hagut aquest estiu ha estat més massiu que l'arribada de turistes a les platges espanyoles. Qualsevol antic membre relacionat en altes instàncies amb la informació a Televisió Espanyola que s'atrevís a passar per TVE aquests dies corria el risc de ser "desplaçat", cosa que ha passat.

pedro carreño tve

TVE

A pocs mesos que s'obri el cicle electoral amb les europees, autonòmiques i municipals pràcticament no queda ningú de l'anterior directiva. Aquest divendres, per exemple, es van fer públics quinze nous càrrecs de responsabilitat als Telediarios. I tots els editors d'informatius de la casa han estat canviats. I pel que fa a les cares visibles, adiós a Pedro Carreño, editor i presentador del TD Fin de Semana, a Víctor Arribas, de La noche en 24 horasSergio Martín, que deixa de ser editor i presentador de Los desayunosaur revoire a Isabel San Sebastián i Amigas y conocidas Saber vivir, canvi d'editora de La Mañana de la 1, i Jenaro Castro, que deixa de dirigir Informe semanal.

jenaro castro informe semanal

TVE

"Una purga, mai s'havia fet tanta sang, demanem respecte pels companys", s'escolta entre els passadissos de TVE després dels acomiadaments, on també es critica el "silenci còmplice del Consell d'Informatius per aquests cessaments". Una altra cosa que ha indignat és que els cessaments s'han comunicat per telèfon i sense anunciar una nova destinació als afectats, molts dels quals, directius que segons la normativa interna de TVE han de ser reubicats en un lloc adequat a la seva "experiència i dedicació". Temps de canvis a TVE.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat