El panorama a TV3 és del color d'un televisor apagat: negre. Des que Vicent Sanchis ha anunciat retallades causades pel canvi de normativa en la Llei de contractes públics, TV3 té l'obligació legal de retornar a Hisenda 20 milions d'euros immediatament. Els espectadors pateixen per la programació co-produïda perquè el director de TV3 afirma que a partir del juny no n'hi haurà. Per tant no s'emetrà Polònia, Està passant, El foraster, FAQ's o l'APM?. Però els treballadors de TV3 acaben d'advertir que la CCMA preveu retallades també en la producció pròpia. El Comité d'Empresa ha explicat els seus temors després de l'última reunió amb Sanchis. Com han demanat productors externs com Josep Cuní o Jaume Roures les retallades han de repartir-se. I ja hi ha víctimes assenyalades.

manel alias  ACN

ACN

Se suprimiran tres corresponsalies: Moscou, Pekín i Amèrica Llatina, per tant tornen a Sant Joan Despí Manel Alías,per a molts el millor corresponsal de la casa, Francesc Canals i Joan Biosca. Com que la destralada ha de ser de 33 milions d'euros no n'hi ha prou i cal tallar més pernil per deixar-lo en l'os. Una de les sorpreses és que l'últim trimestre ja no s'emetrà Com si fos ahir. El culebrot dels migdies és l'única sèrie que fa 25 anys produeix tota sola la cadena. Poble Nou, Nissaga de poder, El cor de la ciutat... tots han sortit del talent de TV3 però és un producte car i també caurà de la graella. Haurà durat menys d'un any. Marc Cartes vol explicacions.

CSFA 73 c

TV3

Els qui demanaven la supressió del canal Esport3 estan més a prop d'aconseguir-ho. TV3 no podrà adquirir drets esportius de gairebé cap esport i per tant els treballadors veuen perillar dos departaments puntals de la casa com són el de Dramàtics i el d'Esports. Els dos programes de reportatges no podrien adquirir-ne de produïts a l'estranger i per tant el 30 minuts i el Sense ficció només podran emetre documentals propis. Una previsió un xic alarmista si es té en compte que un documental comprat és infinitament més barat que un de produït a casa si és d'una qualitat mitjana. El comité recorda que un altre èxit com Joc de cartes tampoc no tornarà, cosa sabuda ja que era una coproducció amb Magnolia. Totes aquestes mesures les anuncien els treballadors però són reversibles si la nova Generalitat dedica una partida pressupostària extraordinària a favor de la CCMA.

joc de cartes porno tv3

TV3

Els treballadors demanen que la CCMA aturi les decisions irreversibles, com la supressió de Tarda oberta prevista pel 2 de febrer. Que negocïi amb Hisenda o que recorri als tribunals, cosa que ja s'ha fet per evitar la reclamació retroactiva de 168 milions d'euros que faria tancar TV3. Els empleats es reuniran els propers dies per prendre decisions. Però ja demanen al nou Parlament que injecti diners. Els càlculs parlen de 39 milions només aquest any, per emetre TV3 com fins ara. La paraula 'vaga' no ha estat pronunciada probablement perquè si els treballadors la fan, a Rajoy ja li aniria bé. Seria un tret al peu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat