Cuní-Terribas, el duet. Deu anys després que coincidissin a TV3, ella com a directora i ell com a director d'Els matins, el periodista ha estat el convidat a El matí de Catalunya Ràdio. Una entrevista morbosa per tractar-se de dues patums del país i perquè en l'última etapa ella era la seva directora quan ell va marxar a la competència, 8tv. Mònica Terribas ha trobat una bona excusa en el reportatge que Josep Cuní ha estat gravant als EUA sobre l'Amèrica de Trump per fer-lo parlar de la polèmica del moment: la mala situació de TV3. Tot ha començat amb la cortesia cap al mestre, Terribas li reconeixia a Cuní la paternitat de totes les graelles radiofòniques catalanes. Ell, com a cap de programes de la primera Catalunya Ràdio, es va inventar l'esquema del que ara fan totes. "Cuní és l'Oprah", ha arribat a dir-li Terribas, precisament avui que Oprah Winfrey apareix a tots els diaris com l'autora del millor discurs dels Globus d'Or i possible candidata demòcrata el 2020 contra Trump.

cuni terribas baste   @joancastellet

@joancastellet

Cuní és com l'emperadriu de la TV als EUA, una comparació enverinada ara que Cuní no té programa des de la seva sortida, encara no prou explicada, de 8tv i del Grup Godó. Després de tant fair play han entrat a la teca i Cuní ha posat el dit a la nafra de la polèmica. Si Hisenda reclama milionades a TV3 caldria qüestionar l'estructura sobredimensionada de la pròpia TV3, no carregar els neulers en les productores externes. Cuní n'és part interessada, és clar, ja que forma part d'aquestes productores externes, però la seva opinió la podria sostenir tot el sector audiovisual privat català. "Els mitjans en moments de conflicte sempre són objectiu però no convertim l'IVA en el 155". Demana més autocrítica de TV3: "La millor defensa és no fer-se trampes al solitari, aquí també hi ha responsabilitat". Sap que TV3 és especialment sensible pel país però adverteix: "Això que li passa a TV3, Hisenda li ha fet a moltes empreses moltes vegades".

La clau del seu discurs és aquesta: "Cal analitzar l'estructura de la CCMA, no ha resolt el seu problema estructural", i es preguntava: "La conseqüència del que passa ha de ser que les productores externes hagin de tancar?". Terribas ha estat interpelada per Cuní com a exdirectora de TV3 i ella ha defensat que la CCMA ja ha fet retallades internes. Al final, han convingut que Cuní es ficava no en un jardí sinó en una selva "i no he portat el caçapapallones ni el salacot".

cuni cat radio

@maticatradio

El partit de tennis ha seguit amb menys tensió: Terribas li ha acabat dient "t'estimo" i Cuní li ha etzibat: "M'estàs contractant?". Però Cuní ha sentenciat: "Jo no sé opinar".