TV3 segueix sent la TV preferida dels catalans, excepte quan fan futbol. Fa tants anys que no s'emet una gran competició futbolística a la TV en obert que Telecinco arrasarà aquest juny amb l'Eurocopa. Quan falten dos dies per acabar el mes, Telecinco guanya a TV3 en el còmput mensual: Telecinco 14,4%-TV3 13,8%. I queda molta Eurocopa. TV3 ha intentat fer moviments de graella a la desesperada emetent programes que tenia al calaix. Diumenge el retorn de Quim Masferrer amb Bona gent que va fer un boníssim 16,4%. O dilluns l'espectacle final del Tricicle, Hits que va fer un fluix 5,6%.

BONA GENT 7581

Quim Masferrer a Bona gent, TV3

Tot indica que després de 46 mesos seguits sent líder, TV3 perdrà aquesta condició en favor de Telecinco. És excepcional i pel futbol, però és així. El problema és que ja arriba la graella d'estiu i TV3 sempre té menys diners i va coixa. Un exemple: aquest dijous acaba Està passant i a partir de dilluns 5 de juliol a la seva hora s'emetran capítols ja vistos de Bricoheroes amb Jair Domínguez i Peyu. Alguns programes ja han marxat de vacances abans d'hora, com l'Alguna pregunta més o el Ricard Ustrell que ja no presenta ni el seu programa. La roja és invencible a Catalunya.

morata EFE

Álvaro Morata marca el 3-4, EFE

Els problemes pressupostaris a TV3 fan que no només cancel·li el programa esportiu Onze sinó que segons fonts de la cadena, es prepara una retallada al departament d'Esports, que veu com les grans competicions ja no s'emeten en català. O que el culebrot Com si fos ahir acomiada temporada sense la gran gala habitual ni capítol especial en prime time. Sense pressupost la graella d'estiu seran programes com la sèrie mallorquina Pep, el programa divulgatiu L'ofici de viure o la segona temporada del programa de Bibiana Ballbé que diumenge va tornar amb un pèssim 3,5% de share.

bibiana ballbé la comunitat TV3

Bibana Ballbé torna a TV3

Vicent Sanchis tanca el cercle. Des que ell dirigeix la cadena ha estat líder 46 mesos, gairebé 4 anys. Ara que toca canvi a la CCMA i nomenaran un nou director de la cadena, es topa amb la seva kriptonita, l'Eurocopa. Catalunya mira Telecinco.