Un dels productes més exitosos de la graella actual de TV3 és el serial de sobretaula que cada dia veuen molts espectadors catalans. Com si fos ahir mica en mica s'ha anat fent un forat amb el que els hi passa a l'Andreu, la Pili, la Gemma, la Sílvia, l'Ivan, la Marta i companyia. La sèrie de migdies que explica les vides d'un grup de persones, la majoria vora la cinquantena, és una de les apostes segures de la casa. Però això no vol dir que de tant en tant no pateixen els efectes colaterals de l'actualitat o de la situació econòmica.

com si fos ahir foto

'Com si fos ahir' / TV3

Aquest dilluns, per exemple, els espectadors no van poder veure el capítol que tocava. No es va emetre pel retorn dels presos polítics al Parlament de Catalunya. I de cara al final de temporada, les tisores també han fet que sigui una mica diferent de com estàvem acostumats. Una de freda i una de calenta pels fans de la sèrie. La calenta, que hi haurà cinquena temporada. Reprenen trames a partir del 30 d'agost. La freda, que l'últim capítol d'aquesta quarta temporada, que s'emetrà el pròxim divendres 16 de juliol, no rebrà el tractament estelar que rebia anys enrere, tradicionalment.

com si fos ahir 2

Montse Germán, 'Com si fos ahir' / TV3

com si fos ahir 3

Jordi Rico i Núria Gago, 'Com si fos ahir' / TV3

com si fos ahir4

Elena Gadel, 'Com si fos ahir' / TV3

Normalment es feia un capítol especial, de més durada, en prime time, al vespre. I fins i tot, amb una gala especial, amb els actors i actrius veient en una sala de cinema o un teatre què els hi passa als seus personatges i quin final en alt quedava, així com algun sotrac inesperat que et deixa amb l'ai al cor fins la nova temporada. Una nit màgica a mode d'homenatge a les cares que ens acompanyen cada dia. Però la bossa dels calers de TV3 té un forat gros. No hi ha diners. Així ho han revelat en un programa a YouTube, #fandecarpeta, amb Jaume Borja.

com si fos ahir programa youtube

Amb el presentador de l'espai, l'Eva, el Litus, la Cati i el Quim de Com si fos ahir, o el que és el mateix, l'Alícia González Laá, en Pepo Blasco, l'Olalla Moreno i el Jordi Rico. Amb ells, la directora, Sònia Sànchez, que va revelar que enguany, "el final de la quarta temporada serà una setmana 'normal', entre cometes. Passaran moltes coses, però no hi ha capítol final. El final, final, serà un divendres al migdia. Estem d'acord que s'hauria de fer un especial, però és un problema pressupostari". Males notícies, doncs, pels fans de la sèrie.

com si fos ahir programa youtube2

Tot i que no hi haurà cap especial, els actors i la directora sí que van confessar de quines trames caldrà estar pendents: "aviam què passa amb la Cati, patirem molt, molt, molt per molts personatges... Però per un, molt. Jo vaig llegir-ho i vaig patir molt". Els actors balbucegen un lacònic: "ai, ai, ai...". I el conductor posa en un bombo els possibles noms d'aquest personatge que ens farà patir: "Entenc que al bombo estan el Litus, l'Eva, l'Andreu, la Pili i fins i tot, la Noe i el Miquel?". Resposta: "Sí... i més gent, eh?". Caldrà esperar a veure el capítol el 16 de juliol... al migdia, com cada dia.