La Roja ja és a quarts de l'Eurocopa de futbol. El combinat de Luis Enrique es va imposar a Croàcia en un partit boig. 5 a 3 després de l'empat a tres en els 90 minuts i d'una pròrroga que va fer embogir els aficionats de la selecció espanyola. Un partit al·lucinant on hi va haver de tot i que ha desfermat les aspiracions dels seguidors espanyols.

Morata Luis Enrique España Polonia EFE

Luis Enrique i Morata / Efe

I més, quan tres hores després van saber que el seu rival a quarts de final no serà la temible campiona del món, la França de Griezmann, Benzema i Mbappé, que va quedar eliminada sorprenentment en un altre partit èpic en caure derrotada amb Suïssa a la tanda de penals, justament, per un llançament fallat per l'estrella del PSG que pretén fitxar el Reial Madrid.

mbappe

Kylian Mbappé i França, al carrer / Telecinco

suissa

La selecció suïssa, rival d'Espanya a quarts / Telecinco

Per tant, el passi a semis se'l jugaran els espanyols i els suïssos. Immediatament després de saber-se l'emparellament, mofa màxima a xarxes protagonitzada per algú que viu a cavall dels dos països, el rei Joan Carles, que amb la boca gran se sent espanyol, però amb la petita, pensa més en els comptes de les sucursals bancàries suïsses. Un dels que ha verbalitzat una humiliació més demolidora cap a la monarquia i la dreta espanyola ha estat Jordi Évole. El periodista català va trigar molt pocs segons en sulfurar el personal amb el seu comentari: "Suiza-España. Evasión o victoria. Algunos españoles y muy españoles con el corazón dividido". Galeta a Rajoy i la seva famosa frase. I, evidentment, això d'Evasión o victoria no va per la meravellosa pel·lícula de John Huston amb Stallone, Michael Caine i Pelé, sinó per la tendència pàtria de tenir comptes sospitosos lluny d'Espanya.

tuit evole

Aficionats dretanosos i borbònics sulfurats en zero coma. S'han indignat més ràpidament que el temps que triga Morata en fallar una ocasió de gol. La xarxa s'ha omplert d'insults i comentaris lapidant Évole per gosar tocar la monarquia i els chanchullos de la dreta: