La guerra soterrada de Ciutadans amb TV3 ja és a camp obert. La batalla d'aquesta setmana va començar al faristol del Parlament de Catalunya quan Inés Arrimadas va llegir-li al president de la Generalitat una frase de la justícia europea. La sentència va afirmar a l'abril que "Carles Puigdemont no està sent objecte d'una persecució política". Arrimadas va sobreactuar al Parlament etzibant a Quim Torra en perfecte castellà: "Ojo que quien solo se informe por TV3 va a escuchar una cosa que le va a provocar un cortocircuito mental". Acusava TV3 d'ocultar aquell fragment de la sentència que nega persecució a Puigdemont. Però Inés Arrimadas mentia a tots els catalans des de la seu de la sobirania nacional. TV3 va recuperar, a l'espai de Toni Soler, un fragment d'Els matins on  el corresponsal informa a Lídia Heredia exactament d'aquest fragment de la sentència. I clar, el curtcircuit mental el té Toni Soler i després la mateixa Arrimadas:

El gag visual el rematen els guionistes d'Està passant recordant l'habitual cantarella dels polítics taronges ("Viven ustedes en Matrix") quan Cs insinua que els independentistes viuen en un món irreal. Toni Soler aprofita la decapitació d'Arrimadas per atribuir-la a una errada informàtica: "S'ha produït un error a Matrix". Rodó, sarcàstic, editorialitzant: posa els punts sobre les is. Aquest programa està esdevenint l'editorial del Telenotícies. Un programa on els serveis informatius de la casa trobin la defensa als atacs. Ciutadans ja haurà posat el crit al cel, tipus "TV3 hace propaganda de la decapitación a la líder del partido más votado en Catalunya". I tornem al debat-bucle dels límits de l'humor. Si Soler es va mocar amb la senyera, Soler també es fa explotar el cap.

soler explota tv3

TV3

Un debat, humor i política, que ja es va mantenir dimarts dins la mateixa TV3, a Tot es mou quan Toni Soler va estar d'acord amb l'anàlisi que en va fer un dels tertulians, Joan Julivert: "És un problema de codis, dins un context d'humor la bandera no té cap significat. El problema és que twitter no distingeix entre opinió, informació i humor. T'arriba tota l'estimulació en un mateix sac. És un error disculpar-se per la parcel·lació que ha fet la xarxa en relació a un gag dins un espai d'humor". Seguint la metàfora de la guerra, al procés no s'hi fan ostatges. Es fa servir un gag com a arma per acusar els independentistes d'excedir-se. La guerra segueix i la propera batalla promet. Diumenge, 21:55, TV3: entrevista de Vicent Sanchis a Inés Arrimadas. Continuarà...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat