Tot es mou era un programa amable, amb seccions de salut, cuina i tele. Un magazine de tarda de TV3 on les tertúlies polítiques acostumaven a ser una secció més. Però d'un temps ençà s'ha crispat. Helena Garcia Melero enyora les batalles a Els matins, eren menys agressives que moltes de la tarda. Jordi Cañas n'és tertulià fix i aquest dilluns s'ha posat nerviós amb l'acte que Ciutadans va protagonitzar a Altsasu al costat de Vox. Quan Cristina Fallarás li ha retret que vagin de la mà de la ultradreta homòfoba i misògina, Cañas ha saltat. I el mateix Albert Rivera es mostra orgullós de com fa callar Fallarás ja que ho difon en perfecte castellà a xarxes perquè l'entenguin arreu. Cañas a Fallarás: "¿ Lo has entendido? No sé si tienes la cabeza dotada":

Si Cañas li diu a la seva companya de tertúlia que no sap si té prou cervell per entendre'l pot ser masclisme, o simplement és Cañas fent de Cañas. El problema no el té amb Fallarás per ser dona sinó perquè combat Ciutadans. Però anant de la mà de Vox és normal que a Cañas se l'acusi de masclisme. El paroxisme és que Cañas s'emprenya amb el programa que el paga i recrimina públicament a Tot es mou que pengi el vídeo escapçat:

Cañas contra Fallarás, Cañas contra TV3, Cañas. La xarxa en té el pap ple:

A l'espectador prototípic de TV3 no li agrada veure-hi Cañas, però s'equivoca. Els arguments cal combatre'ls amb arguments, no fent fora qui els exposa. Tot es mou fa bé de convidar-li tot i que Melero té un paperot per moderar-lo. On hi ha la novetat és en el to. Si convides algú que converteix els debats en un afer personal i té maneres agressives, això acosta TV3 a altres cadenes i li grinyola a l'espectador típic de la cadena de la Generalitat. Pel que fa al debat, Cañas posa l'accent on l'interessa, dient que a Altsasu hi havia un exmembre d'ETA. I Fallarás el posa on l'interessa, a Altsasu hi havia Vox. El problema és que si a la teva festa, la d'Altsasu, hi van indesitjables, potser no hauries de muntar la festa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat