La sortida d'un alt càrrec de TV3 és notícia i la de Christian García, Director d'Esports de la CCMA, ha estat moguda. La renúncia "per motius personals" serà efectiva a partir de l'1 de juliol. Garcia haurà durat en el càrrec 3 anys i 3 mesos, des de maig del 2017. Han estat els pitjors anys a la secció d'Esports de TV3: han perdut tots els drets esportius importants, Champions League, Fórmula 1, lliga ACB... I el canal que inicialment havia de ser un referent, Esport 3, agonitza amb audiències del 0%. Un drama que li ha tocat gestionar a Christian Garcia.

christian garcia esports tv3

TV3

Garcia ve del món de la ràdio i ha triat dos homes de ràdio per llocs clau: Bernat Soler i Francesc Garriga. Això no ha sentat bé a TV3. En Blau ja va avançar el malestar a TV3 per la tria de Francesc Garriga per liderar el vaixell insígnia del canvi: Onze, l´únic programa d'Esports que salta del canal petit al gran, TV3. Es va estrenar diumenge amb una audiència decebedora: precedit per un impressionant 19,6% del documental d'ETB sobre la Corona baixa a un 7,6%. Segons ha pogut saber En Blau, el Departament d'Esports ha signat un text duríssim demanant el cessament de Christian Garcia i el cap d'Esports Bernat Soler.

bernat sole tv3

TV3

Els treballadors de TV3 han fet córrer un document per signar al qual ha tingut accés en exclusiva En Blau. Exigeixen que pleguin Garcia i Soler. Segons hem pogut saber, el text l'han firmat 120 dels 140 treballadors d'Esports: "Denunciem la situació actual de mínims històrics, amb una davallada imparable de recursos. Esport 3 s'està deixant agonitzar portant-lo a la irrellevància". Bernat Soler va proposar diversos canvis: el programa Onze, recuperar presentador d'Esports al 3/24 i incloure esports al programa de Xavier Graset Més 3/24. El text el lapida: "Rebutgem la proposta que sembla una fugida endavant. No entenem que es pretengui encetar una nova etapa encarregant-la als gestors que no han evitat la decadència els últims 4 anys". 

Francesc Garriga TV3

TV3

El text, signat per la majoria, critica els gestors d'Esports: "Exigim una nova manera de fer, amb empatia i dedicació plena, que disposi de la confiança dels professionals. Necessitem uns gestors que creguin en nosaltres de debò. Considerem inviable amb la direcció actual trobar una resposta eficient. No podem esperar més". Amb aquesta mala maror queda clar que la dimissió de Christian Garcia no és, com diu el comunicat de TV3, "per motius personals" sinó per motius professionals.