No hi ha ningú que no li posi cara a Dabiz Muñoz. S'ha convertit en una estrella internacional amb les seves tres estrelles Michelin i nomenat en tres anys consecutius com el millor xef del món. Un títol amb què ha adquirit una important fama internacional. En el terreny personal, la seva relació amb Cristina Pedroche també l'ha situat al mapa de moltes persones i l'ha ajudat a créixer considerablement a les xarxes socials. Per a molts és una bona persona, molt treballadora i un cuiner excel·lent, però sempre es trobarà amb els més crítics. I alguns que poden parlar amb motiu ja que ho han viscut en pròpia pell.

roscon dabiz muñoz
roscon dabiz muñoz

Dabiz Muñoz és una persona molt exigent, amb ell mateix el primer, però també amb els altres, especialment si és a la seva pròpia cuina. Sempre s'ha parlat del caràcter fort de Jordi Cruz i del tracte del català als seus cuiners, però sembla que el madrileny tampoc es queda enrere.

Un extreballador de Dabiz Muñoz explica quant li pagava 

Hi ha molts cuiners que han passat per les cuines de Dabiz Muñoz però han marxat corrent perquè l'ambient era insostenible i van veure coses que no els van agradar. Un dels seus extreballadors ha parlat en un vídeo de YouTube sobre l'experiència de treballar al costat del “millor xef del món”. Aquest va ser precisament el cas del xef xinès Jiale Pan, que va anar al pòdcast ‘Un chino y medio’, conduït per Lin i Jiajun, on va revelar detalls relacionats amb el sou que cobrava i com va ser el procés de selecció previ a la seva arribada a ‘DiverXO’.

“Pots no tenir formació i escriure per fer tres mesos de pràctiques i hi ha opcions que t’agafin. Però, si tens formació, tens més possibilitats que et paguin”, va iniciar Jiale.

Els salaris que cobren a les cuines del marit de Cristina Pedroche no són res de l'altre món, mileuristes. “Vaig començar cobrant 1.200 euros, però després vaig pujar a 1.400. (…) M'imagino que els encarregats meus cobren més, el segon de cuina més, el cap de cuina encara més…”, va explicar.

“L’objectiu de tots els xefs que entren a treballar a qualsevol restaurant és aprendre molt de diferents llocs i després obrir el seu propi restaurant”, va afirmar, per acabar assegurant que “treballar tant per un sou així no val la pena”.