Toni Soler ha triat aquest 6 de setembre per dos retorns, el d'Està passant a TV3 i el seu propi a twitter. Després d'algunes males experiències, el productor de Minoria absoluta havia abandonat la xarxa de l'ocellet. Massa baralles, massa insults, massa pesats. 

El periodista ha cregut durant mesos que era millor Instagram per expressar-se i rebre respostes menys agressives. Però nova temporada, nous hàbits. Torna a twitter per oferir les seves opinions, només seves i esperades. 360 mil followers el volen. I la primera piulada ha estat contra la rajada d'Ada Colau"No hi ha cap condició per al referèndum, la gent no està per tonteries". Soler ha dit prou:

toni soler portada

Toni Soler, TV3

Soler: "De votar sí/sí al 9N a això. Quina gran farsa. Manuel Valls sabia el que es feia". Ada Colau com a líder dels Comuns va votar sí, si en la doble pregunta del primer referèndum, la consulta que va costar la inhabilitació del president Artur Mas, amb Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, condemnats.

En canvi ara quan es planteja un altre referèndum en el futur per la independència Colau el qualifica de "tonteries". Soler l'ha rematat amb 3 paraules: "quina gran farsa", Colau. I entén millor per què Manuel Valls va fer-la alcaldessa contra el guanyador de les eleccions barcelonines: Ernest Maragall i ERC. Valls ho tenia lligat i ben lligat. Sabia el que es feia.

colau valls efe

Manuel Valls i Ada Colau, EFE

Soler torna a TV3 amb les piles carregades, a twitter i contra els enemics de la democràcia. Què és un referèndum? tonteries o democràcia. Cadascú tria, Colau i Soler ho tenen clar.

-----

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es mostra més taxativa que, fins i tot, els seus companys de partit a Madrid d'Unidas-Podemos pel que fa a la taula de diàleg. Seguint la moda de marcar els temes a parlar abans que es trobin ambdós governs, la líder dels comuns a Barcelona descarta totalment qualsevol aspiració independentista catalana:

"És evident que no hi ha cap condició per plantejar un referèndum a curt termini. Millor que aterrem i menys promeses incomplertes. Després d'una pandèmia i la crisi climàtica, la gent ja no està per tonteries", ha dit en declaracions a TV3.

L'alcaldessa titlla de "tonteries" un referèndum a curt termini que defineix amb aquest apel·latiu pel fet de comparar-ho amb esdeveniments viscuts anteriorment com la covid-19. Des de l'Ajuntament de Barcelona, han matisat per a aquest diari que les "tonteries" no es volien referir exactament al referèndum sinó "a la política del pim pam pum"