Vox ha estat ben rebut per Ciutadans i el PP. Els farà governar al territori més poblat d'Espanya i no li fan fàstics. Altra cosa és que l'unionisme pretesament d'esquerres digui que la culpa que perdi Susana Díaz el poder no és de Susana Díaz sinó de... l'independentisme. Díaz culpa directament Catalunya, que és més que l'independentisme. No és que per andalusa exageri. És perquè pensa això: "Cataluña tiene la culpa de mi fracaso". Toni Soler es desespera:

Soler no només comenta el que diu Susana Díaz sinó que s'apunta a la tesi i ha retuitejat el seu company de TV3 Òscar Dalmau. Dalmau no entenia el que ha expressat El Periódico, abans conegut com El Periódico de Catalunya. El seu periodista Daniel Sastre titula la crònica "El independentismo no asume culpas en el ascenso de Vox y apunta al PSOE". Normalment la culpa de baixar és de qui baixa, sí. Però Susana Díaz i El Periódico tenen la veritat: la culpa és de "Cataluña" diu Díaz, i de "el indepednentismo" segons el diari del Grupo Zeta. Dalmau i Soler flipen:

Vox odia l'independentisme i per tant la culpa que Vox es dispari és de l'independentisme. Per existir. Un diari fet a Barcelona obre així la crònica política i a Dalmau, que fa humor, se li congela el somriure i recorda la violència racista del KKK. La culpa de matar negres era dels negres. Per existir.

abascal vox efe

EFE

Com ha passat amb l'anàlisi de Buenafuente, si a un país els més lúcids són els còmics, alguna cosa està fallant. Beppe Grillo és un còmic italià que es va presentar a les eleccions i el seu partit governa. Molt Honorable Òscar Dalmau, president? 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat