Ara que Risto Mejide planifica un late-night a Cuatro, cal recordar que ja hi ha un programa irònic que desglossa l'actualitat cap a la mitjanit: Late Motiv. És de pagament però tenen la generositat de regalar els seus millors moments a les xarxes. El monòleg inicial d'Andreu Buenafuente des de Madrid l'endemà de l'eclosió de Vox era esperat. Els guionistes el van vestir de Groucho Marx i va tenir un moment especialment il·luminat sobre qui té la culpa de que Vox s'instal·li a les institucions: "Le han echado la culpa a la izquierda por no movilizar a sus votantes, a la derecha por adaptar su discurso a las tesis de la extrema derecha, a los medios por darles cobertura, a los cómicos por banalizarlo. Digo yo que la culpa, llámame loco, la tienen los que les han votado". Aplaudiments.

Groucho Marx és l'únic capaç d'explicar ara mateix Espanya. Sobretot la seva frase "Estos son mis principios, pero si no le gustan tengo otros". "Dos huevos duros", "Más madera"... tot hi cap al discurs polític actual. Els seguidors de Buenafuente ho tenen clar:

També hi ha ultres que miren el programa de pagament. Deuen ser dels que roben el senyal de Movistar del veí perquè creuen que la cultura és gratis:

Dani Mateo, Wyoming, Toni Soler, Jair Domínguez i Andreu Buenafuente. No hi ha massa televisius que es mullin. Cal escoltar-los. Comencen a ser més que necessaris.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat