Vox no desisteix en la seva horrorosa lluita per fer desaparèixer la llengua catalana de qualsevol espai on irromp. Des que va aconseguir formar govern amb el PP a València, els seus intents per tal de reprimir la cultura arrelada a la terra al llarg dels Països Catalans no han desistit en cap moment. Ells, contra vents i marees, ho tenen clar. Volen acabar amb qualsevol àpex de catalanitat per implantar des de l'autoritarisme. Per a mostra, l'últim moviment que el partit d'Abascal ha fet a la ciutat. D'aquells que fan vergonya, però de la bona.

I és que amb la consigna de visibilitzar l'exigència que tots els documents oficials del consistori incloguin el topònim 'Valencia' en espanyol, Juan Manuel Badenas, el portaveu, ha protagonitzat una actuació surrealista. Adhesiu de la bandera d'Espanya en mà, l'ha col·locat sobre l'accent del nom de la ciutat en el logotip oficial de l'Ajuntament. Diuen que aquesta nomenclatura és ara l'oficial. Ridícul.

La implacable reacció de Toni Soler al darrer moviment de Vox

Enèsim moviment de la formació verda a la recerca d'atenció que, irremeiablement, l'aconsegueix. Amb tot, mai està de més que personalitats reconegudes aprofitin per visibilitzar com és de grotesc tenir persones amb pensament que destil·len tal ranciesa dirigint quelcom. I qui millor per destrossar-los que en Toni Soler"El terme 'analfabetocràcia' existeix? Perquè si no, no sé com definir el règim polític valencià", ha publicat el presentador de l'Està passant al seu perfil de la plataforma X. Poesia pura.

I és que la xarxa no podia quedar-se callada davant tan lamentable xou. Entre els internautes que titllen el gest de llastimós i els integrants del partit d'impresentables, es troben perles com la que aquí recollim. "Llevan en el bolsillo banderitas como si fueran caramelos", fa broma un usuari. "Per si hi havia algun dubte que l'accent obert o tancat era un problema per a aquesta gent. El problema per a ells és directament el valencià! Volen fer-lo desaparèixer. Però per molt que ho intenten no ho aconseguiran", escriu un altre. I que així sigui.

No és la primera vegada que el periodista els destrossa

Poca sorpresa davant la reacció de Soler, que ja el passat mes de maig va aprofitar la seva presència al món d'Internet per posicionar-se en contra de l'actitud de l'extrema dreta. Quan Santiago Abascal feia demagògia sobre el cas Vinicius el passat mes de maig i deia que "en España los principales racistas son los supremacistas vascos y catalanes, que son los aliados del gobierno de Sánchez", la resposta del periodista era contundent: "La catalanofòbia és estructural i és un factor de cohesió a Espanya. Per això ens necessiten tant". Didàctic, concís i encertat com pocs.

La seva indignació burlesca és una de les armes més subtils alhora que efectives per fer front a casos que insulten tant el català com aquest que aquí recollim. Toni Soler 1 - 0 Vox. Per damunt de tot, que guanyi la llengua.