Aquest dimarts era un dia molt esperat en clau política. El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reclamat al PSOE "un acord històric, un compromís històric", inèdit des del 1714, si es vol aconseguir la investidura de Pedro Sánchez. En una conferència a Brussel·les ha exigit, com a condicions prèvies per a la negociació, el reconeixement de la legitimitat democràtica de l'independentisme; l'amnistia i "l'abandonament permanent de la via judicial; i la creació d'un mecanisme de control i verificació dels acords". 

Carles Puigdemont / EFE
Carles Puigdemont / EFE

Mentre Puigdemont feia aquestes declaracions, o minuts abans, el Parlament Europeu retirava la fotografia que mostrava una urna del referèndum de l'1-O que formava part de l'exposició que s'inaugura aquest dimarts a l'Eurocambra sobre les contribucions de Catalunya al progrés social i polític europeus, organitzada per Carles Puigdemont i Toni Comín. La retirada de la foto tenia lloc després que eurodiputats de Ciutadans denunciessin la presència de la imatge a la mostra i demanessin la seva retirada. Segons la formació taronja, la imatge avalava el "referèndum inconstitucional". Igualment, van denunciar que la fotografia va ser incorporada a l'exposició després que la mostra rebés l'autorització pertinent de l'Eurocambra. I el partit taronja, traient pit. Un ridícul majúscul, tenint en compte que gairebé ningú recorda ja que són un partit, un partit finiquitat que pretén tenir els seus quinze segons de glòria abans de passar a l'altre món.

El cas d'aquesta formació política és esperpèntic. El seu paper grotesc durant la seva existència, la seva obsessió malaltissa contra els indepes, la seva única raó de ser, els ha dut a l'extinció i a ser (encara més del que ja eren) una caricatura d'ells mateixos. I el colofó a aquest paper d'estrassa l'han protagonitzat amb aquesta marcada de paquet ridícula amb la foto del Parlament Europeo. Qui millor ha enterrat definitivament la formació per la que han passat la montapollos o Albert Rivera ha estat el gran Toni Soler.

El presentador de l'Està passant, que tornava aquest dilluns a TV3, és algú que quan fa una piulada, sol ser demolidor. I ara no ha estat una excepció. El presentador ha destrossat de manera definitiva a Ciutadans amb el comentari que ha fet en veure el paripé de la foto. Diu Soler: "Ciudadanos obtenint victòries post-mortem com el Cid. L'última, contra una urna: Coherents fins al final. Que la terra us sigui lleu". Absolutament brutal:

No es pot afegir res més.