Toni Cruanyes desperta moltes passions i té moltes passions. Una, la més visible, la que regala cada dia als milers de seguidors i espectadors de Catalunya, quan presenta el TN Vespre: la seva feina. El periodista de Canet viu i es desviu per la seva professió, que eleva a categoria amb un talent com n'hi ha pocs davant de càmeres.

cruanyes tn

Toni Cruanyes / @toni_cruanyes

L'altra, també sabut, però més privat, el delit que sent quan penja l'americana i la corbata, es desmaquilla i se'n va a casa amb el seu marit i els seus fills Elies i Joana. La família és el motor de la seva vida. Però a banda de feina, de parella i de fills, el bo d'en Cruanyes té d'altres coses que l'emocionen i li arriben al moll de l'os. Anar en bicicleta ocupa un lloc privilegiat en la seva llista de prioritats, com també la seva terra i els productes que hi ha. O la lectura.

cruanyes bici

Toni Cruanyes i la seva bici / @toni_cruanyes

cruanyes llibre

Toni Cruanyes i la lectura / @toni_cruanyes

cruanyes muntanya

Toni Cruanyes / @toni_cruanyes

cruanyes maduixes

Les millors maduixes de Cruanyes, les de Canet de Mar / @toni_cruanyes

Però hi ha una altra pràctica que el torna boig, relacionada precisament, amb la lectura. La poesia. En nombroses ocasions, el periodista ha fet referència a aquesta vessant literària. Sense anar més lluny, fa un temps recomanava "un poema abans d'anar a dormir" de Joan Margarit, on es llegeix que "un bon poema, per bell que sigui, ha de ser cruel. No hi ha res més. La poesia és ara l'última casa de misericòrdia". O parlant meravelles de la sèrie documental Senyora Isabel a TV3.

cruanyes poema margarit

cruanyes senyora isabel

I ara, fidel a la cita amb les seves recomanacions sobre aquest món que l'emociona, Cruanyes ha tornat a fer una publicació que ha commogut els amants de la poesia, especialment, els encarregats i visitants del festival literari Barcelona Poesia, del 7 al 18 de maig. La seva recomanació, com era de preveure, ha omplert de cors el seu Instagram:

cruanyes poesia

cruanyes tuits

"¿Qué es poesía? Y tú me lo preguntas... Poesía eres tú...". Segur que els amants de la poesia també pensen que poesia, a més del que pregonava Bécquer, també és Toni Cruanyes. És el que té tocar la fibra i emocionar els seus seguidors.